• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
Yerli ve milli ilk dijital holter
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Teknopark İstanbul’da yerleşik LiveWell Sağlık Teknolojileri firması, uzun süreli takip yapan, taşınabilir yerli holter (EKG) cihazı üreterek Türkiye’ye ‘bu üretimi yapabilen ikinci ülke’ unvanını kazandırdı.

CARDİOM NASIL ÇALIŞIYOR?

Cardiom, uzun süreli kayıt alabiliyor, uzak sinyalleri 4.5 G şebekesi üzerinden yollayabiliyor. İçinde GSM veri hattı, Bluetooth 4.0 iletişim teknolojisi ve micro SDCard yazıcısı olan bir mobil EKG cihazı. Hibrit teknolojiye sahip online yazılımımız ile Cardiom’u kullanan hasta düğmeye basmadan, cihaz kendi kendine analiz yapıyor. Veriler, internet üzerinden offline yazılım Livewell Akıllı Platformu’na aktarılıyor. Cardiom, piyasadaki yazılımlarla entegre edilebiliyor ve sonrasında tamamen firmamızın geliştirdiği ileri düzey offline yazılım da hizmete giriyor.

İZLENEBİLİR 8 GB DATA

Kalp sinyallerini, ritmini, nabız atımlarını bir veri tabanında toplayan Cardiom’un oluşturduğu veri tabanı çok büyük, analiz verisi çok kolay değil. Bazı hastalarda 30 günlük Cardiom takibi 8 GB data oluşturuyor. Teşhisin sihirli kısmı analiz yazılımı ile büyük datayı izlemekle mümkün.

LİVEWELL PLATFORMU

LiveWell Akıllı Sağlık Platformu, kullanıcının şifre ile internet tarayıcılar vasıtasıyla eriştiği web tabanlı bir yazılım. Cardiom cihazından gelen büyük veriyi medikal algoritmalar ile anlamlandırır ki, bu oldukça karmaşık ve zor bir süreç. Hastaların ritim analizleri uzun süreli ritim holter raporuna dönüştürülür. Raporlar kullanıcının bilgisayarında, hastane bilgi yönetim sisteminde saklanabilir. LiveWell Akıllı Sağlık Platformu EKG Analizleri, MIT-BIH Arrythmia Veritabanı’nda (EKG sinyal işleme ve araştırmalarında en çok kullanılan aritmi veri tabanlarından biri) yüzde 99.8’lik başarı oranına sahip. Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan patentli Cardiom’da, sürekli olarak geliştirilebilen bir yazılım altyapısı mevcut.

42 GÜNLÜK KAYIT

Cardiom, sistem açıldığı andan itibaren kayda başlıyor ve 42 gün pil değişimi dışında kesintisiz veri kaydedebiliyor. Sistemi çalıştıran lityum iyon pil, 72 saat boyunca enerji sağlayabiliyor. Sistemle birlikte verilen yedek pil hızlıca takılarak kaydın devamlılığı sağlanıyor. Piller dışarıda şarj edilebiliyor, 2-3 günde bir dönüşümlü olarak kullanılabiliyor. Cardiom, hastaya nerede takılmış olursa olsun, doktoru analiz sonuçlarına dünyanın dört bir yanından ulaşabiliyor.

TESPİT ETTİĞİ HASTALIKLAR

Fırat Yeşilleten, Akıllı Sağlık Platformu’nun EKG Derin Analizi Algoritmaları’nın yaptığı tespitleri şöyle özetledi: “Bradikardik olaylar; sinüs, duraklama, AV Blok Tip I-II-III, düşük nabız atakları. Taşikardik olaylar; sinüs, ventriküler, supraventiküler, yüksek nabız atakları. Supraventiküler olaylar; atriyal fibrilasyon, atriyal flatter, atriyal erken atım. Ventriküler olaylar; ventriküler, fibrilasyon, ventriküler flatter, ventriküler erken atım.”

ANLIK EKG TAKİBİ

Cardiom, üzerindeki alarm butonuna basıldığı anın 7 saniye öncesi ve 3 saniye sonrasına ait 10 saniyelik EKG sinyalini cihaz içinde bulunan GSM veri hattı üzerinden LiveWell Platformu’na aktarıyor. Hastanın vücudunda hissettiği değişiklikler, düğmeye basıldığı anda sisteme online veri aktarımı sağlıyor. Sisteme aktarılan veriler, Android ve IOS tabanlı mobil LiveWell yazılımı ile hekim tarafından anlık olarak takip edilebiliyor. Kaynak, İTO

Bu haberler de ilginizi çekebilir