• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...
Bağışıklık sistemini güçlendiren şalgama talep artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'nın sembolü ve iştah açıcı olan şalgam; kalsiyum, potasyum ve demir içermekle beraber kemik ve dişleri de kuvvetlendiriyor. Kalp, damar ve göz sağlığına da faydaları olan şalgam, idrar sökücü, romatizma, mafsal şişkinliklerine, böbrek taşı düşmesine, apse, dolama, kan çıbanı, donma, egzama, göğüs yumuşatıcı, akciğer ve bronşların temizliğinde ve boğaz iltihabında şifa olması gibi birçok faydaları bir arada bulunduran bir içecektir.

"Doğal bir içecektir ve kimyasal değildir"

Adana'nın Seyhan ilçesinde dededen toruna sürdürdükleri şalgam dükkânı işleten ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin şalgama yöneldiğini belirten Soner Okuducu, "Dış etkenlere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğal bir içecektir ve kimyasal değildir. Şalgamımıza talep bu aralar daha fazla oluyor. Virüsten dolayı, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin talebi inanılmaz derecede arttı. Önceki üretimlerimize oranla şu an ki şu an daha fazla üretiyoruz. Bazen yetiştiremediğimiz zamanlarda oluyor. Bizlerde virüs nedeniyle müşterilerimize fazla yaklaşmamaya çalışıyoruz. Ellerimizi sürekli yıkayıp kolonya kullanıyoruz." diye konuştu.

"Şalgam, asitli içecek ve meyve sularından daha sağlıklıdır"

Bir başka şalgam firmasında genel sorumluluk yapan ve 23 yıldır şalgamcılığa devam eden Hüseyin Kaya ise, şalgam yapımında kullanılan malzemelerin bir ay içerisinde toplatıldığını ve fıçılara hazır bir şekilde bıraktıklarını belirtirken, 40 gün içerisinde de içime hazır hale geldiğini ifade etti.

Şalgamın özellikle grip ve enfeksiyona faydalı olduğunu belirten Kaya, "Şalgam, Adana'mızın bir sembolü oldu. Gözlere faydası olan şalgam, aynı zamanda kabızlığı da önler. Vücut bağışıklık sistemini güçlendiren bir içecektir. Kışın en tercih edilen içeceklerden bir tanesi de doğal şalgamdır. İçerisinde kesinlikle kimyasal madde olmayıp doğal ve el yapımıdır. Asitli içecekler ve meyve sularından daha etkili ve sağlıklı bir içecektir. Kimyasal olmayan, doğal bir şalgam ancak insanlara faydalı olur." dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir