• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Çocukta Şiddet Eğiliminin Çözümü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Cizre`de aralarında STK temsilcileri, dernek yöneticileri, eğitimciler, öğretmenler ve gazetecilerinde yer aldığı "Çocuk Şiddetini Önleme Platformu" toplantılarına devam ediyor.
 
Cizre Öğretmenevi`nde düzenlenen panele aralarında Cizre Mustazaflar Cemiyeti başkanı Ferhan Dündar, ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nezir Dilen de bulunduğu Cizre`deki STK temsilcileri de katıldı.
 
Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim görevlisi Ramazan Pertev ile Cizre Çocuk Şiddetini Önleme Platformu`ndan rehber öğretmen Rıdvan Saçu, psikolojik danışman Ömer Gümüşoğlu ve Rıdvan Tanrıverdi`nin konuşmacı olarak katıldığı panelde, çocuklardaki şiddet eğilimini azaltma komisyonunun araştırma sonuçları ve yapılan anketleri paylaşıldı.
 
Çocuklarda şiddet eğiliminin belirtileri, sebepleri, doğuracağı sonuçlar ve çözüm önerilerinin ele alındığı panelin sonunda katılımcılar paneldeki konuşmacılarla karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.
 
Toplantıda konuşan Cizre Mustazaflar Cemiyeti başkanı Ferhan Dündar, Cizre`de kurulan çocuk platformu projesinin takdir edilir bir proje olduğunu ifade ederek, bu projenin Türkiye de model olması gerektiğini, bunun için de projenin Anakara`ya sunulması gerektiğini söyledi.
 
Diğer yandan siyasi etken olarak da özelde bölgede çocuk bedeni üzerinden siyaset yapıldığını dile getiren Dündar, "Bir yanda birileri savaşçı olma rolünü bindiriyor diğer yandan çocuk jop, gaz ve tazyikli su ve şiddeti hayatın merkezine gördüğü zaman daha da savruluyor. Diğer bir husus teknolojinin pozitif yönde kullanılmamasıdır" dedi.
 
Şuan Türkiye`de hakim olan Avrupa eğitim sisteminin, çocuğun fıtratına ve değerine yabancı olduğunu belirten Dündar, "Sağlıklı ve eğitimli bir neslin yetişmesi için her türlü şiddet ve ahlaki yozlaşmanın önüne geçmek için, fıtri ölçüleri esas alan eğitim ve ruhaniyeti bir arada alan alternatif bir eğitim sisteminin olması lazım. Bunu da merkezi sistemin yani karar mekanizmasının yapması lazım" şeklinde konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir