• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Kur'an Nesli Platformundan Miraç Kandili mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu, yarın idrak edilecek Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Âyetlerimizden bir kısmını ona göstermek için kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan alıp çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya seyahat ettiren Allah, her türlü noksandan münezzehtir. Şüphesiz ki O her şeyi hakkıyla işiten, her şeyi hakkıyla görendir." ayetine atıfta bulunarak başlanan mesajda, Miraç Gecesinin, Recep ayının 27'nci gecesi olup, Cenab-ı Hak'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde Hazreti Muhammed'in Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, yüce âlemlere, ilâhî huzura yükseldiği ve bir takım müjdelerle ümmetine döndüğü gece olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, "Miraç Gecesi, feyiz ve bereketin bol olduğu bir gecedir. Miraç gecesi bir yükseliş gecesi, bütün süfli ve edna duygulardan, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa, en yüce mertebeye yükselişin zirve yaptığı bir gecedir. Miraç Gecesi, şirk dışında bütün günahların affolunacağına dair beratın alındığı gecedir. Miraç Gecesi, Peygamber Efendimizin (Sallallahu aleyhi Vesellem), 'gözümün nuru' dediği beş vakit namazın, ümmetine hediye edildiği gecedir. Miraç Gecesi, Bakara Suresinin son ayetlerinin ve bu ayetlerin getirdiği müjdelerin verildiği bir gecedir." denildi.

Mübarek üç ayların ilki olan Recep ayında gerçekleşen bu hadisenin Müslümanlar için birçok ders barındırdığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son aylarda bütün insanlık olarak geçirmiş olduğumuz büyük imtihanlar, Peygamber Efendimizin (Sallallahu aleyhi Vesellem) bütün insanlık için sunmuş olduğu kurtuluş reçetesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Onun bizler için çizmiş olduğu hudutları aştığımızda başımıza gelen bela ve musibetlerin ardı arkası kesilmemiştir. İnsanlık ne zaman onun çizmiş olduğu çizgide yürümüşse kurtuluşa ermiş, ne zaman da bu çizgiden sapmışsa iflah olmamıştır.

Son zamanlarda yaşamış olduğumuz imtihanları göz önünde bulundurarak özellikle üç ayların ihya edilmesine ağırlık vermemiz gerekir. Miraç Gecesi gibi mübarek geceleri bağrında barındıran bu mübarek günlerin ihya edilmesi için seferber olunmalıdır. Zira tek ve yegâne kurtuluş yolu Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu aleyhi Vesellem) bizler için belirlemiş olduğu Kur’an ve Sünnet-i Seniyye yoludur. Başka yerlerde deva aramak beyhude bir arayıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Gecesi'nin son zamanlarda yaşanan salgınlar olmak üzere tüm maddi ve manevi hastalıklardan kurtulmamıza bir vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, İslam ümmetinin Miraç Gecesini tebrik ederiz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir