• DOLAR 32.533
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2431.082
  • ...
Hafızlar eğitimlerini kendi imkânları ile evde sürdürüyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Corona virüs nedeni ile alınan tedbirler doğrultusunda, eğitim kurumlarının tatil edilmesiyle birlikte Ağrı İl Müftülüğüne bağlı Yatılı Bölge Erkek Kur'an Kursunun eğitimlerine de ara verilerek öğrencilerin günlerini evde geçirmeleri sağlanıyor.

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu'nun talimatı ile öğrencilerin evde geçirdikleri vakitlerini değerlendirebilmeleri için, hocaları tarafından bir program hazırlandı. Hazırlanan program kapsamında öğrenciler, evdeki imkânları ölçüsünde tekrarlarını yaparak derslerinden geri kalmamaya gayret gösteriyorlar.

Öğrencilerini evlerinde haftalık olarak denetleyen Ağrı İl Müftülüğü Erkek Yatılı Kur'an Kursu Yöneticisi Davut Eldem, kurslardaki eğitime ara verdiklerini ve öğrencilerin kendi imkânları ile İl Müftüsü talimatı doğrultusunda hazırladıkları program kapsamında çalıştıklarını belirtti.

"Programı evde uygulayabilmeleri önemli"

Programın evde uygulanabilmesi için dikkat ettiklerini belirten Davut Elem, "Corona virüsü tedbirleri kapsamında, başkanlığımızın almış olduğu yürütülen her türlü eğitimin durdurulması ile ilgili kararından sonra, öğrencilerimize yönelik evde uygulayabilecekleri bir program hazırladık. Yapmış olduğumuz bu program hem uygulanabilirlik ve hem de takip edilebilirlik açısından önemli. Çünkü ucu açık bir tatil döneminden bahsediliyor. Belirlenen tatilden sonra bu tatilin uzama ihtimalinin var olduğunu düşünerek biz öğrencilerimize bir program hazırladık. Hafızlık eğitiminde geliştirdiğimiz yöntemlerle öğrencinin ezberini muhafaza etmesi üzerine bir çalışma yürütmeleri için planlama yaptık." dedi.

"Öğrencilerimiz ile kaldığımız yerden daha sağlam bir şekilde eğitimimizi devam ettireceğimize inanıyoruz"

Eldem, "Programı hazırlarken velilerin de zorlanmayacağı ve bizim de takip edebileceğimiz bir program hazırladık. Öğrencimiz saat 09.00'dan 11.30'a kadar ders yapmasını istedik sonra serbest kalıyorlar, öğleden sonra 15.00 ile 17.00 arasında ders en son akşam namazından sonra 20.00 ile 21.00 arası dersimiz var. Takip edilmesi zorunlu öğrencilerimizi Whatsapp üzerinden takip ederek, derslerini dinliyor, sorumluluğunu da velilere veriyoruz. Haftalık olarak ise evlere ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Bu zaman zarfında öğrencimiz hıfzını muhafaza ederse inşallah yeterli olacaktır. Bu salgını Cenab-ı Hak memleketimizin, ülkemizin üzerinden kaldırırsa, bi iznillahi Teâlâ, biz öğrencilerimiz ile kaldığımız yerden daha sağlam bir şekilde eğitimimizi devam ettireceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kendilerini geliştirmek için teknolojiden istifade ediyorlar"

Evde eğitimini sürdüren Yakup Turan adlı öğrenci sürdürdükleri eğitimleri hakkında şunları söyledi:

Corona virüs nedeni ile eğitim aldığımız Kur'an Kursu'nda bizlere birkaç hafta tatil verildi. Biz de derslerimizi evde çalışıyoruz. Hocamız bizi teftiş etmeye geldi. Hocamızın bize belirlediği ders programını yerine getiriyoruz. Whatsapp üzerinden arayıp derslerimizi denetliyor. Eğer dersimizi verebilirsek geçiriyor bizi yoksa tekrar yapmak zorunda kalıyoruz. Aynı zamanda kendi imkânlarımız ile de geliştirmeye çalışıyoruz kendimizi, evde bilgisayarımızı açıp dersimizi dinliyoruz. Bu sayede dersimiz pekişmiş oluyor. Evde ise babam dersimdeki durumumu görmek için beni denetliyor dinliyor.

Aynı kursta olan Hasan Turan ise sabah namazında derslerini verdiklerini ve hocalarının kendilerini Whatsapp üzerinden arayarak dinlediklerini söyledi.

Baba Ömer Turan, "Şu an iki haftalık bir tatili var oğlumun. Evde kaldığı sürece uyması gereken bir program hocaları hazırladı, çocuğumuz da uyguluyor, hocamız da hem ziyaretinde ve hem de Whatsapp üzerinden arayarak takip ediyor öğrencisini." şeklinde konuştu.

Belirlenen programın dışına çıkmıyorlar

Evde eğitimini sürdüren Kur'an Kursu öğrencilerinden Hüseyin Kaya, uyguladıkları programları hakkında "Eğitim aldığımız Kur'an Kursları tatil olmadan önce hocamız bir program verdi, sabah 09.00-11.30 arası ve öğleden sonra 15.00-17.00 arası çalışıyoruz ve en son olarak saat 20.00-21.00 arasında çalıştıktan sonra sabah namazında dersimizi veriyoruz." sözlerini kaydetti.

Baba Murat Kaya ise şunları söyledi:

"Tatil nedeni ile hem evde ve hem de tatil şartlarına uygun bir çalışma programı verildi. Çalışmalarının sonunda sabah namazında derslerini veriyorlar, hocaları da sağ olsun görüntülü arayarak onarı denetliyor. Şimdilik bir sıkıntı yok, ayrıca çocuklar bilgisayarı da açarak teknoloji üzerinden istifade edebiliyorlar." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir