• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Peygamber Sevdalılarından "Miraç Kandili" mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Hazreti Muhammed'in göğe yükselmesi hadisesi olan ve yarın idrak edilecek Mirac Gecesi dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

İsra suresinin ilk ayeti olan, "Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescidi Haram'dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir." ayetiyle başlanan mesajda, İsra ve Miraç mucizesinin Hazreti Muhammed'in mucizelerinden olduğu ve hicretten bir buçuk yıl kadar önce vuku bulduğu hatırlatılarak bunun Allah-u Teâla tarafından İslam ümmetine bahşedilen bir nimet olduğu vurgulandı.

İsra ve Miraç mucizesinin Hazreti Peygamber'e yönelik zulüm ve işkencelerin zirveye çıktığı bir dönemde gerçekleştiği hatırlatılan mesajda, "Peygamber efendimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem), Allah’a davet yolunda en büyük destekçilerinden olan Hazreti Hatice (Radiyallahu Anh) annemizi ve müşriklerin saldırılarına karşı iyi bir koruyucu olan amcası Ebu Talip’i kaybettiği, Taif’e davet için gittiğinde beldenin ileri gelenlerin kışkırtmasıyla ayak takımının eziyetlerine katlandığı bir meşakkat dönemine denk gelmektedir. Âlemlerin Rabbi olan Allah, tüm bu ağır imtihan sürecinde Hazreti peygamberi, hem teselli etmek hem de azim ve kararlılığını yenilemek için İsra ve Miraç ile mucizelerini göstermiştir.  Hazreti peygambere, hiç üzülmemesini, bu dinin sahibinin Allah olduğunda şüphe etmemesini ve O’na tevekkül ederek davasını sürdürmesini mucizeyle desteklemiştir." denildi.

"Müslümanlar miraçları olan namaza ehemmiyet göstermelidirler"

Açıklamada; "Miraç mucizesinin bir bölümünün Kudüs ve Mescid-i Aksa’da olması, ayette de belirtildiği gibi Mescid-i Aksa'nın faziletine delalettir. Rabbimiz, Mescid-i Aksa'nın etrafını bereketli ve mübarek kıldığını haber vermektedir. Bugün bu mübarek belde siyonistlerin işgali altındadır ve kendisini bu işgalden kurtaracak Ömer ve Selahaddinlerin yolunu gözlemektedir. Miraç gecesinde Allah; İslam ümmetine Hazreti Peygamber'in ‘Benim göz aydınlığım’ diye vasıflandırdığı beş vakit namaz ibadeti ile Bakara suresinin son iki ayeti olan amenna resulü olarak isimlendirilen ayetleri bu ümmete bahşetmiştir. Miraç, ruhun yükselişinin nişanesidir. Kulun ibadetlerle çok yüce mertebelere gelebileceğinin işaretidir. Efendimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) de belirttiği üzere İslam ümmetinin miracı olan namaza Müslümanlar büyük bir ehemmiyet gösterilmelidir." ifadelerine yer verildi.

"Miraç Kandili" evlerde aile ile birlikte gerektiği şekilde ihya edilmeli"

Bütün dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın hayatına mal olan Corona virüs (Covid-19) salgınının Türkiye'de de etkisini göstermesi sebebiyle camilerde Miraç kandili ile ilgili bir etkinliğin yapılamayacağı hatırlatmasında bulunulan mesajda, bu gecenin evlerde de ihya edilebileceği belirtilerek yapılabilecekler ile ilgili şu tavsiyelerde bulunuldu:

1. Kur'an-ı Kerim okuyarak kalbimizi ve gecemizi ihya etmek.

2. Cevşen'ül Kebir okumak, peygamberimize sık sık salavat getirmek.

3. Aile bireyleriyle birlikte günün anlam ve önemiyle ilgili aile sohbeti yapmak.

4. Geçmiş günlerimiz hakkında kendimizi hesaba çekerek iç muhasebe yapmak.

5. Günahlarımızın bağışlanması için Allah'tan çokça af dilemek.

6. Hastalarımız için dua etmek; yoksulları, öksüz ve yetimleri sevindirmek.

7. Eş, dost ve yakınlarımızla uzaktan da olsa hal ve hatırlarını sorup kandillerini tebrik etmek.

8. İslam coğrafyasında zalimlerin zulmüne maruz kalmış kardeşlerimizin kurtuluşu için dua etmek vb. dilek temennilerle gecemizi en hayırlı şekilde ihya edebiliriz."

Açıklamanı sonunda, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak tüm İslam âleminin ‘Miraç Kandili’ni tebrik eder bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını Cenabı-ı Allah’tan dileriz." temennisinde bulunuldu. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir