• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
Bu kafa normal mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF CAN – HABER YORUM

Bunlardan biri de Cumhuriyet Gazetesi yazarı, yeminli İslam karşıtı Enver Aysever. Bu şahıs yaptığı bir paylaşımla her ne kadar içinde biriktirdiği kinini göstermiş olsa da aslında hem kendisinin hem de bünyesinde çalıştığı kurumun İslam’a bakışını yansıtıyor.

“Koronavirüsün Türkiye'de de yayılması sonrasında Cumhuriyet'teki köşesinden 'İnsanlığın korkacağı esas virüs siyasal İslam’dır' başlıklı bir yazı yayınlayan Enver Aysever, bu sefer karikatür ile Müslümanlara hakaret etti.

Aysever paylaştığı karikatürde, tıbbi kıyafetler içerisindeki bir kişi cübbe, şalvar, sakal, takke ve tesbihiyle "Müslüman" olarak tasvir edilen birinin kafasının içerisini ilaçlıyor.

Aysever, Müslümanlara hakaret eden karikatürü "Sadece bu sorun!" ifadesiyle paylaştı.”

Aysever’in yaptığı paylaşım daha doğrusu ağır hakaret “Siyasal İslam” tartışmalarının çok ötesinde bir durum.

Öncelikle toplumun büyük bir kesiminin inancına ağır bir hakaret ve toplumun dini duyarlılıklarını alenen tahkir söz konusu.

Aysever ve onun gibilerinin en büyük mücadelesi bu toplumda kabul görmüş olan İslam iledir.

İslam’a karşı bu kadar pervasız söylemlerde bulunan din karşıtlarının bu cesareti nereden aldıklarına bakmak gerekir.

Türkiye’deki yasalar;

- Din karşıtlarını,(ahmakça da olsa) hakaret dolu yazılarını- yorumlarını neden sonuna kadar koruyor, neden ceza sistemi bunlar için çalışmıyor?

- Yasalar, böylesi müptezellere veya çağdışı putperest inançlarına ilişen olduğunda onları savunacak şekilde mi dizayn edilmiş?

-Ülkenin neredeyse tümü Koronavirüs ile meşgul iken bu hadsizler neden İslam’ı ve Müslümanları hedef alıyorlar?

-Üç beş Müslüman bazı konularda hata yaptığında olayı hemen İslam’a mal edenler, acaba kendi mahallelerindeki sözde sanatçı/ ünlülerin virüsü-karantinayı-14 gün kuralını hiçe sayanların (ve belki de topluma bu virüsü yayanların) davranışlarından dolayı neden sus pus duruyorlar. Acaba eleştirseler bu ünlülerin ideolojilerini ve inançlarını da eleştirecekleri mi?

Sözün kısası;

Yüce Allah (cc) İslam Dini için Kuran- Kerim’de şu ifadeyi kullanır:

“…Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım, sizin için din olarak İslâmiyet’i beğendim…” (Maide Suresi/3)

İslam Dini, Hz Adem(as) ile başlayıp Hz Muhammed(sav) ile kemale erdirilen bir din.

Bu dinin müntesipleri Müslüman olarak anılır.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir