• DOLAR 32.597
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2429.804
  • ...
Yaşlı ve kimsesizlere yardım eli uzanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın birçok ülkesinde yetim, öksüz ve muhtaçlara yardım eden uluslararası insani yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, örnek bir projeye daha imza attı.

Corona virüsü nedeniyle alışverişini yapamayan yaşlı ve kimsesiz insanları düşünen hayır kuruluşu, “Komşuna Uzanan El Ol” sloganı ve “Bu Zor Günlerde Sen De Komşuna El Uzat” adıyla yeni bir kampanya başlattı.

Konu ile ilgili İLKHA muhabirine bilgi veren Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Corona virüsünün tüm dünyayı sardığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Avrupa ve Türkiye’deki gönüllü temsilcilerimiz ilk başta kendi güvenliklerini sağlamak şartıyla, alışverişini yapmayan yaşlı ve kimsesiz insanlara yönelik ‘Komşuna Uzanan El Ol’ sloganıyla yeni proje başlattık. Avrupa Yetim Eli olarak; elimizden ancak öyle bir imkân geliyor. Hem yaşadığımız ülkelerdeki insanlığa ve kurumlara bir nebze olsa da faydamız dokunsun istiyoruz. Her gücü yeten ve imkânları olan bu sıkıntılı zamanda insana ve topluma faydalı olması gerekiyor. Birde Müslüman olmamız nedeniyle yaşadığımız toplumda din, dil, ırk ayırımı yapmadan ihtiyacını gidermekte sıkıntı yaşayan herkese uzan el olmak zorundayız. Bu zor ve sıkıntılı zamanda herkes yaşadığı ülkelerde kendi komşusu, tanıdığı, merhaba dediği herkesten sorumludur. Bu virüs için ilk başta kendimiz, çoluk çocuğumuz için ve toplum İçin yaşadığımız ülkenin belirlediği kurallara uymak zorundayız. Sonuçta bizlerde Avrupa’da yaşamamızdan dolayı, bu toplumun bir parçayız. Bizler yaşadığımız ülkelerde sıkıntı varsa, o sıkıntıyı gidermek için imkânlarımızı kullanmalıyız.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir