• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Bakan açıkladı: Futbol maçları ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Ankara'da Kredi ve Yurtal Kurumu Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil katıldı.  Toplantıda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin gelişmeler ele alındı.

Bakan Kasaooğlu'nun açıklamalarının satır başladı: "Koronavirüs salgınıyla mücadelemiz devam ediyor. Türkiye olarak salgın ortaya çıktığı andan itibaren hızlı ve etkin önlemlerle bu işin üstüne giden birkaç ülkeden biriyiz. Ülke olarak salgına karşı bütün önlemleri hızlı bir şekilde alıyoruz. Alınan bütün tedbirleri uygulamamız gerekiyor. Öğrenci yurtlarımız karantina sürecinde hazırlıklı hale getirdi, bu yolda destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Ligler ertelendi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’de tüm liglerin ertelendiğini açıkladı.
"Virüsün en çok etkilediği alanlardan biri spor. Salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar ertelenmiş durumda. UEFA'da da EURO 2020'nin 1 yıl ertelenmesi kararı alındı. Amacımız bu sürecin biz irtifa kaybına sevk etmemesidir. Bu toplantı bizler için önemliydi. Futbol, voleybol, basketbol federasyonları başkanları ve Kulüpler Birliği başkanımızla kapsamlı bir toplantı yaptık. Geçtiğimiz hafta tüm müsabakaların seyircisiz oynanması kararını almıştık. Bu da geçtiğimiz hafta uygulandı. UEFA, Euroleague, NBA, Premier League, Bundesliga gibi ülkelerin tatil kararında geç kaldıklarını gördük.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir