• DOLAR 32.573
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2426.74
  • ...
Diyarbakır Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

DİYARBAKIR MEDYA: OKUL MÜDÜRÜ 28 ŞUBAT KALINTISI BİRİLERİNDEN EMİR Mİ ALDI
Diyarbakır`da Evliya Çelebi İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Kadriye Sevgi Yılmaz`ın başörtüsü ile derse girmesinden dolayı okul müdürü tarafından yaka paça dışarı atılmasına STK`lardan tepki geldi. Skandal olayı yazılı bir basın açıklamasıyla kınayan Sahabe Der, okul müdürünün 28 Şubat ruhunu yaşatmaya çalıştığına dikkat çekti.


DİYARINSESİ: HASTA ZİYARETLERİ İÇİN YENİ UYGULAMA
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde hasta ziyaret saatleri 13.00-14.30 / 18,00-19.30. Hastane yönetimi, hasta yakınlarının mağdur olmaması için yukarıdaki saat uygulamasını dikkate almalarını istedi.



ÖZGÜR HABER GAZETESİ: HASTANE ASANSÖRLERİ MÜHÜRLENDİ
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde (DEAH) asansör krizi dinmek bilmiyor. Hastanede geçtiğimiz günlerde yaşanan ve 8 kişinin yaralanmasına neden olan asansör kazasından sonra inceleme yapan Kayapınar Belediyesi, can ve mal güvenliğinin olmadığını gerekçe göstererek, 12 katlı hastanenin 21 asansöründen 15`ini mühürledi.


HABER DİYARBAKIR: 28 ŞUBAT DİYARBAKIR`DA HORTLADI
Diyarbakır`da Evliya Çelebi İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Kadriye Sevgi Yılmaz, derslere başörtüsü ile girmeye çalışınca okul müdürü tarafından öğrencilerinin gözleri önünde yaka paça dışarı atıldı.


DİYARBAKIRSÖZ: KULP`TA PKK SIĞINAĞI
Diyarbakır`ın Kulp İlçesi kırsalında örgüt üyelerince kullanılan bir mağarada yaşam malzemeleri ele geçirildi.


YENİ YURT GAZETESİ: SP İL BAŞKANI BOZAN: BARIŞA KATKI SAĞLAYACAKSA GÖRÜŞÜLMELİDİR
Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri Ahmet Türk ve Ayla Akat Ata`nın İmralı`ya giderek terör örgütü elebaşı Öcalan ile görüşmelerinin önemli ve olumlu bir adım olduğunu belirterek, `Akan kanın durması için kiminle görüşülmesi gerekiyorsa görüşülmelidir` dedi.


DİYARBAKIR YENİGÜN: YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR
Diyarbakır`ın merkez Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri semtinde kış ile birlikte sık sık yaşanan elektrik kesintileri, halkı çileden çıkardı. Yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren halk, ateşler yakarak semt içerisinde geçen anayolu trafiğe kapattı. Elektrik kesintilerine bir çözüm bulunması için defalarca DEDAŞ ve Diyarbakır Valiliği`ne gittiklerini ancak bir çözüm bulunmadığını belirten vatandaşlar, yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi.


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: DİYARBAKIR`DA 20 BİN 570 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
DİYARBAKIR`da jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda 20 bin 570 paket kaçak sigara ele geçirildi.


GAZETE DİYARBAKIR: EN KUTSAL HAK İNSAN HAKKIDIR
Diyarbakır küçük Millet Meclisi (DkMM), Sümerbank`ta bulunan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı binası 1 Nolu toplantı salonunda yaptığı toplantıda Ak Parti hükümetinin 10 yılı değerlendirildi.


GÜNEYDOĞU EKSPRES: SİLVAN-BATMAN KARAYOLUNDA HEYELAN TEDBİRİ ALINDI
Batman Çayı yatağının değişmesiyle birlikte geçtiğimiz günlerde Batman-Silvan karayolunda meydana gelen heyelan tehlikesini önlemek için karayolları ekipleri çalışma başlattı. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir