• DOLAR 32.533
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2488.933
  • ...
SON DAKİKA
İnşaatı devam eden Tıbbiye Camii ve Külliyesi hayırseverlerin yardımını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van dışından Hakkâri, Bitlis, Muş, Şırnak, Ağrı, Kars, Iğdır gibi çevre illerden gelen ve günde yaklaşık 10 bin kişinin giriş çıkış yaptığı tıp merkezinin kampüsünde yapımı devam eden cami ve külliyenin inşaatının bitmesiyle hasta yakınlarının maddi, manevi ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanacağı bir merkez haline gelecek.

Hasta yakınlarının ihtiyacını karşılamak amacıyla böylesi bir projeyi başlattıklarını belirten YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Camii ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Erdem, inşaatın kısa sürede bitmesi için hayırseverlerin yardımını beklediklerini söyledi.

3 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği kapasitesiye sahip olan cami ve külliyenin içinde bay ve bayan dinleme salonları, Kur’an kursları, konferans salonu, abdesthaneler, duşluklar, aş evi, kütüphane, kreş ve toplantı odasının olacağını belirten Erdem, bugüne kadar inşaatın yapımının hayırseverlerin yardımıyla sürdürüldüğünü söyledi.

Cami ve külliyenin toplam inşaatı için bin 200 ton demir ve 6 bin metreküp beton kullanılacağını öngördüklerini dile getiren Erdem, gerekli yardımların toplanması için Bitlis İl Müftülüğünü ve kurumları ziyaret ettiklerini belirtti.

Erdem, Türkiye genelinde derneğe ait hesap numaralarına nakdi destek sağlanabileceği gibi “Bir tuğla da sizden olsun” kampanyası kapsamında tüm operatörlerden BAGIS yazıp 6525’e kısa mesaj atılması durumunda 10 TL bağış yapılabileceğini ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir