• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
Göktaş Hoca Wiesbaden`de Seminer Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Yaklaşık bir haftadır Avrupa`nın çeşitli şehirlerinde okurlarıyla buluşarak seminer ve sohbetler veren Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Wiesbaden Vahdet Kültür Derneğinde okurlarıyla buluştu.
 
Okurların yanı sıra dernekte her hafta düzenli olarak yapılan Pazar sohbetine katılanlara seminer veren Göktaş, Allah Resülü (as)`ın Ashabına Kur`an`ı öğrettiğini, çokça okuttuğunu ve ezberlettiğini örnekler vererek anlattı.
 
Peygamber (as)`ın Medine`ye hicret ettikten sonra 9 yıl Cuma hutbesi verdiğini, bunun yılda 54 hafta, 9 yılda 486 hutbeye takabül ettiğini tesbit ettiğine dikkat çeken Göktaş Hoca, "Buna kafayı taktım ve herhalde bunu bu hutbeleri bulup ortaya çıkarırım diye düşündüm. Ancak sadece 7 veya 8 hutbeyi bulabildim. Bütün aramalarıma rağmen başka hutbe bulamayınca üstadlara sordum, onların da bilmediğini öğrendim. Sonra bu işe gerçekten kafa yorum bir kaç kişiye gittim. Dediler ki; `hutbelerin sayısı o kadardır.` Yani bugün bir sayfa olarak baz alsak 7-8 hutbesi olduğunu söylediler. `Peki gerisi nerede, hutbe okumadı mı ve okudu da Ashabı mı bize aktarmadı` diye sorduğumda, dediler ki; `Efendimiz (sav) hutbede de Kur`an okurdu.` Yani O`nun (sav) herşeyi Kur`an imiş. Sohbeti de, vaazı da, mihrabı da mimberi de Kur`an`ı Kerim`di." diye konuştu.
 
Allah`ın (cc) insanlara verdiği tahayyül yetisine değinen Göktaş Hoca, bu yetinin nasıl kullanılacağının Kur`an`ı Kerim`de tasvir edildiğini belirtti. Göktaş, bir romanı bir kaç defa okuyan birine deli denildiği, ancak Kur`an`ı Kerim`in okundukça anlaşıldığını söyledi.
 
Dünya malına her şeyden çok önem verilmemesi gerektiğine vurgu yaparak sohbetini sürdüren Göktaş, "Biz öyle bir topluluğuz ki, Allah (cc) bizi İslam ile aziz eyledi. İslam bize izzet verdi, heybet verdi. Bu elimizden alınırsa, Allah korusun dünya malını gözümüzde, gönlümüzde, dilimizde büyüttüğümüz zaman, hep dünyayı konuştuğumuz zaman, hep arabayı, lüksü konuştuğumuz zaman, Allah (cc) özellikle Müslümanım diyen insanlardan heybetini çekip alır" dedi.
 
Program sonunda herkesle tek tek tokalaşan Göktaş, başka bir yere seminer vermek için ayrıldı.
Seminer sonunda mikrofon uzatılanların hepsi memnuniyetini dile getirerek, dernek yöneticilerden benzer hocaların getirilmesini talep ettiler. (Necdet Demirelli - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir