• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Diyarbakır Alabaş Mahallesi sakinleri: Her yıl aynı sorunu yaşıyoruz, sesimizi duyan yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yağışların etkili olmasıyla birlikte her yıl aynı sıkıntıları yaşadıklarını belirten mahalle sakinlerinden Cevdet Bozyel, mahallenin ortasından geçen derenin artık çileye dönüştüğünü söyledi.

Dere yatağındaki suyun taşmasıyla mahsur kaldıklarını dile getiren Bozyel, “60-70 hanelik mahallemizi ikiye bölen bu dere, her yıl bu dönemlerde yoğun yağıştan dolayı taşıyor. Evlerin büyük bir kısmı mahallenin bir tarafında bulunurken, azınlıkta olan diğer bir kısmı ise derenin öteki tarafında kalıyor. Evimizin bulunduğu yerin her iki çaprazında dere akıntısı var. Dere taştığında yolun karşısına geçemiyor, deredeki su debisinin düşmesini beklemek mecburiyetinde kalıyoruz.” dedi.

“Sorunumuzun çözülmesini bekliyoruz”

Yolun karşısında bulunan evlerin de bu konuda mağduriyet yaşadığına vurgu yapan Bozyel, şunları söyledi:

“Derenin karşı tarafında kalan evlerin, dere üzerinden ulaşımlarının sağlanabilmesi için geçmiş dönemlerde beton konilerden köprü yapıldı. Fakat köprünün yüksekliği düşük olduğundan dolayı her seferinde sular altında kalıyor ve kullanılamıyor.”

Mahalle sakinleri olarak daha önce ilgili makamlara müracaatta bulunulduklarının belirten Bozyel, bugüne kadar sorunun çözümü için bir girişimin yapılmadığını ifade etti.

Son olarak yetkililere seslenen Bozyel, “Bu dere her taştığında aynı sıkıntıyı çekiyoruz. Allah muhafaza bir hastamız olsa helikopterden başka hiçbir şekilde hastayı kurtaramayız. Çünkü dere taştığında akıntı çok kuvvetli oluyor ve insanı ürkütüyor. Seçim döneminde mahallemize gelip oy talep edenler, seçimden sonra yüzümüze bakmıyor, sesimize kulaklarını tıkıyorlar. Yetkililere sesleniyorum, Allah rızası için artık buna bir çare bulun.” diye konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir