• DOLAR 32.591
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2513.766
  • ...
Çoğu İlde Okullara Kar Tatili (yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erzurum`da merkez ilçeler Yakutiye, Palandöken ve Aziziye`nin ardından il genelinde okulların 1 gün tatil edildiği duyuruldu.

Erzurum İl Kriz Merkezi`nden yapılan açıklamada, "Kar Yağışı nedeniyle, Erzurum il genelinde okul öncesi, ilköğretim, özel eğitim merkezleri ve liseler, 07 Ocak 2013 (yarın) bir gün süreyle tatil edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

TUNCELİ`DE 2 GÜN KAR TATİLİ

Tunceli`de dün başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi, Çemişgezek, Hozat, Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde eğitime 2 gün, Pülümür ve Ovacık ilçelerinde ise bir gün ara verildi.

Kar kalınlığı il merkezinde 52 santimetreye, Ovacık ilçesinde ise 1 metreye ulaştı.

KARS`TA EĞİTİME İKİ GÜN ARA

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, ilçeler ve bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildiğini belirtti.

Kars Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada elverişsiz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler ile engelli personellerin 7-8 Ocak günleri idari izinli sayılacakları bildirildi.

Ayrıca il genelinde faaliyet gösteren bütün örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 7-8 Ocak günleri eğitime ara verileceği ve okulların Çarşamba günü eğitimlerine devam edecekleri kaydedildi.

MUŞ`TA OKULLAR 1 GÜN TATİL

Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar Pazartesi günü için tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, aşırı kar yağışı dolayısı ile okulları 1 gün süre ile tatil ettiklerini açıklayarak, cumartesi günü başlayan kar yağışının aralıksız olarak devam ettiğini hatırlattı. Tatlı, kar yağışının durması halinde eğitim ve öğretimin Salı günü yeniden başlayacağını söyledi.

GÜMÜŞHANE`DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Gümüşhane’de kar yağışının etkili olduğu 4 ilçede taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada, Cumartesi gününden beri il genelinde etkili olan kar yağışının ardından çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı, yağışın aralıksız olarak devam etmesi nedeniyle yollarda çalışma yapılmasında güçlük çekildiği belirtildi.

Açıklamada, öğrencilerin can güvenliğinin tehlikeye atılmaması için Merkez ilçe, Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan ilk, orta ve lise okullarında eğitime 7 Ocak Pazartesi günü bir günlük ara verildiği bildirildi.

Öte yandan yağış nedeniyle toplam 321 köyü bulunan Gümüşhane’de kapalı köy yolu sayısının 160’ın üzerinde olduğu öğrenilirken, Cumartesi gününden beri il genelinde gerçekleşen kar yağışının yarından itibaren etkisini artırması bekleniyor.

HAKKARİ

Hakkari Valiliği İl Hıfzı Sıhha Kurulu kararıyla, Hakkari Merkez ile Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle onlarca köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari`de akşam saatlerinde Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, başkanlığında toplanan Hıfzı Sıhha Kurulu kararını açıkladı. Alınan karar doğrultusunda Hakkari merkez ile Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini belirtildi.

AĞRI`DA OKULLAR İKİ GÜN TATİL

Kar yağışı nedeniyle Ağrı`da il merkezi hariç köylerde eğitime 2 gün ara verildi. Ağrı Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, il merkezindeki eğitim kurumları hariç, köyler, yatılı bölge ilköğretim okulları (YİBO) ve taşıma merkezi ilk ve orta öğretim okullarında eğitime 2 gün ara verildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

``Tutak ve Hamur ilçelerimizde, ilçe merkezleri hariç, YİBO`lar ile taşıma merkezi ilk ve orta öğretim okullarımız 7 Ocak Pazartesi günü olmak üzere bir gün süreyle, Eleşkirt ilçemizde, ilçe merkezi ile bütün köy okulları 7 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle tatil edilmiştir.``

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir