• DOLAR 32.558
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.59
  • ...
Gençler Namazla Bilinçleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi orta okul ve lise çağındaki gençlere yönelik namaz konulu seminer düzenledi. Mustazaflar Cemiyeti konferans salonunda saat 14.00`te başlayan program çocuk ve gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
 
Seminerden sonra çocuklara Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş`ın "Namaz Gözaydınlığım" adlı eseri hediye edildi.
 
Namaz ile ilgili bilgilerin verildiği program Kur`anı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi Kültür Komisyonu Başkanı Ahmet Elçin, namazın İslam dinindeki yerini,önemini ve namazın manevi açıdan faydalarını anlattı. Seminerde Kur`anı Kerimden "(Resülüm) sana vahyedilen kitabı oku ve namazı kıl. muhakkak ki,namaz,hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allahı anmak elbette (ibadetlerin) en büyüğüdür.Allah yaptıklarınızı bilir" ayetini okuyan Elçin, namazın manevi kirlerden temizlenmenin yolu olduğunu ifade etti.
 
Programın amacı hakkında bilgi veren cemiyet yetkilileri, bu programlarla Peygamber Efendimizin, `Çocuklarınız 7 yaşına geldiğinde onlara namazı öğretin ve kıldırın` hadisi ışığında çocuklara namazın önemini anlatarak namaz bilinci kazandırmaya çalıştıklarını söylediler.
Cizre Mustazaflar Cemiyeti her yılın ilk haftası çocuklara ve gençlere yönelik olarak "namaz" konulu seminer düzenliyor.
(Kerem Değer-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir