• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
Çin, İslam Aliminin Cenazesine El Koymak İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kaşgar sokaklarında tekbirler getirerek yürüyen on binlerce Müslüman, alimlerini Çinlilere teslim etmedi ve İslami usüllere göre defnetti.

Çin işgali altındaki Doğu Türkistan`ın meşhur İslam alimi ve Kaşgar Hitgah Camisi`nin imamı Abdukadir Karihacım hakka yürüdü. Türkistan Coğrafyasının sevilen isimlerinden biri olan Abdukadir Karihacım`ın sabah namazı sonrasındaki cenaze namazına 40 binden fazla Müslüman katıldı.

Çin naaşa el koymak istedi

Çin`in baskıcı politikaları nedeniyle gün içerisinde kılınamayan cenaze namazının sabah namazı sonrasında kılındığı öğrenilirken cenaze namazına on binlerce kişinin katılması da birçok konuda Kaşgar`da bir ilki oluşturdu. Doğu Türkistan`da büyük baskı kuran Çin`in, toplumun önde gelen isimlerinin cenaze namazlarına engel olduğu ve hatta cenazeye el koyup kendisi defnederken Kaşgar Hitgah Camisinin imamı Abdukadir Karihacım`ın cenazesinde bunu yapamamasının Müslümanlar arasında büyük sevince neden olduğu öğrenildi.

Tekbirlerle taşındı

Kaşgar şehrinin merkezindeki Hitgah Camisinden Mevlanem kabristanlığına kadar uzanan 5 kilometrelik mesafede büyük İslam alimi Abdukadir Karihacım`ın cenazesin elden ele taşındığı ve yol boyunca cemaatin tekbirler getirip dualar ederek yürüdüğü bildirildi. Çinli yetkililerin bu yürüyüş esnasında üç defa müdahale edip naşı almak istediği ancak başaramadığı öğrenildi.

Yusuf Han Kardelen /  MİLLİ GAZETE

Bu haberler de ilginizi çekebilir