• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2476.785
  • ...
Konya`da Şehir Konferansları Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi`nin Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte düzenlediği Şehir Konferansları, Gazeteci-Yazar Hasan Celal Güzel`in, \"21. Yüzyılda Türkiye`nin Vizyonu\" isimli konferansı ile devam etti.

 

Türkiye`nin vizyonunun, şehirlerin ve insanların da vizyonu olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, \"Bir bütün olarak hedeflere odaklanıldığı zaman millet olarak başaramayacağımız hiçbir olay yoktur. Konya olarak 2023 ve sonrası ile ilgili projeksiyonlarımızı yaptık. 2023 vizyonunda öngördüğümüz hedeflere 2017-2018`de ulaşmayı arzu ediyoruz\" dedi. Hasan Celal Güzel`e bugüne kadar yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür eden Başkan Akyürek, konferansın da hayırlı olmasını diledi.

 

Türkiye`nin 2 Kızıl Elması 2023 ve 2071
\"21. Yüzyılda Türkiye`nin Vizyonu\" isimli konferansını gerçekleştiren Gazeteci-Yazar Hasan Celal Güzel, son 10 yıl içinde Türkiye`de büyük mesafeler alındığını söyledi.

 

Konuşmasında Türkiye`nin önünde 2 kızıl elması bulunduğunu vurgulayan Güzel, \"Birincisi 2023. O yakın. Türkiye`yi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokmak istiyoruz. Bunu yaparken ihracatı 500 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkarmak; bunu da bir istikrar içinde yapmak istiyoruz. Türkiye`nin ikinci hedefi olan 2071`de ise dünyanın en büyük küresel gücü haline gelmek iddiamız var. 21. yüzyılın ufku bu. Bu sadece Türkiye`nin iddiası değil, bu bir medeniyet iddiasıdır. Bu, Türk-İslam medeniyetinin iddiasıdır. 21. Yüzyılda Türkiye`nin liderliğinde bütün Müslüman-Türk dünyası ve İslam dünyasının ileri gitmesi, yüzyıllardır içinde bulunduğu zilletten kurtulması en büyük idealimiz ve vecibemizdir. Bu basit bir ufuk değildir\" dedi. (M.Ata Doğu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir