• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Mekke`nin Fethi Londra`da Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İNGİLTERE-Mekke`nin fethi Londra`da düzenlenen etkinlik ile kutlandı. Kuzey Londra`da bulunan Said Nursi Camii tarafından düzenlenen programa başkentin bir çok bölgesinden Müslümanlar katıldı.
 
Ülkedeki Müslümanların aileleri ile birlikte katıldığı program Kur`an-i Kerim tilaveti ile başladı. Programda bir konuşma yapan Muhammed Hoca hicretin sekizinci yılına kadar gelişen olayları anlattı.
 
Sohbetinde Mekke`nin fethine götüren olayların Rıdvan Biati ve Hudeybiye Antlaşması olduğunun altını çizen Muhammed Hoca, söz konusu yıllarda Müslümanların yaşadığı sıkıntıları örnekleri ile anlattı. Muhammed Hoca sohbetinin devamında müşriklerin Hudeybiye Antlaşmasını bozmasını ve Mekke`nin fethi sürecini anlattı. Sohbet sırasında Muhammed Hoca ayrıca, katılımcıların sorularını yanıtladı.
 
Programda bir Cezayirli eğitimci Nasir de, İngilizce yaptığı konuşmasında Hudeybiye antlaşmasının hikmetlerinden bahsetti.
Program kapsamında Said-i Nursi Camii tarafından düzenlenen Tecvit yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
 
Yapılan ikramlarla devam eden program Muhammed hocanın yaptığı dua ile son buldu. (Tayyip Bakır-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir