• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
Gazze'de, dışarıdan gelecekler için karantina alanı inşa ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Refah Belediyesi Sağlık ve Çevre Dairesi Müdürü Muhenned Muammer, karantina alanı için; belediye, Hükümet Takip Komitesi, sahil belediyelerinin su idareleri ve elektrik dağıtım şirketi arasında tam bir koordinasyon ve işbirliği bulunduğunu belirtti.

Muammer, karantina işlemleri için gereken her şeyin sağlanacağını söyledi.

Muammer, Refah'ta 500 briket oda inşa edileceğini, bir benzerinin de Gazze'nin kuzeyine inşa edileceğini, her odanın banyolu olacağını ve en fazla 10 gün içinde bu merkezlerin hazır hale gelmesini beklediklerini ifade etti.

Karantina merkezlerine elektrik temini için elektrik dağıtım şirketiyle anlaştıklarını, bunun yanı sıra sağlıklı sular verilmesi için de Sular İdaresi'yle işbirliğinin sürdüğünü belirtti.

Hamas'ın bölgedeki sorumlusu Yahya Sinvar da her 2 bölgedeki karantina merkezlerinin hazırlanması çalışmalarıyla bizzat ilgilendi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı şu ana kadar Gazze'de herhangi bir Corona virüsü vakasına rastlanmadığını ancak özellikle bölgeye dışarıdan gelenler için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir