• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Gaziantep Basınında Öne Çıkan Haberler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 8 Haziran 2011 Çarşamba Gaziantep Yerel basınında öne çıkan haber başlıkları şöyle;

Ayıntab Gazetesi; NATO`dan yeni siyasi Plan
NATO İzmir`deki üssün geleceği ile ilgili merakla beklenen kararını açıkladı.

Doğuş Gazetesi; Kanser Hastasının yanlış teşhis iddiası
Gaziantep`in Nizip ilçesinde yaşayan İbrahim Dölek isimli vatandaş, kendisine yanlış teşhis konulduğunu ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sabah Gazetesi; çevre konusunda sanayicilere büyük sorumluluklar düşüyor
Çevre ve Orman bakanlığı Çevre yönetimi genel müdür yardımcısı Eyüp yahşi, devletin ve vatandaşların çevreyi koruma görevi bulunduğunu belirterek, "Kamuoyunda çevre bilinci arttırılmalı" dedi. Yahşi, kaynakların ve enerjinin verimli kullanımı ile atıkların en aza indirilmesi için yapılan çalışmaları anlattı. Gaziantep`in sanayi kenti olduğuna işaret eden Yahşi, "sanayicilere büyük sorumluluklar düşüyor" dedi.

Referans Gazetesi; sulama devrimi
Devlet Su İşleri (DSİ) genel müdürlüğü tarafından, 2003-2011 yılları arasında Gaziantep`te toplam 24 tesisin hizmete açıldığını bildirdi. Öte yandan DSİ tarafından devam ettirilen yatırım programları çerçevesinde 856 bin 96 hektar arazinin sulaması gerçekleştirilecek.

Telgraf Gazetesi; ev ya da para
Hafta sonu Nuri Pazarbaşı Mahallesinde yapılan eylemle gündeme gelen kentsel dönüşüm kapsamındaki kamulaştırmalar hakkında bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Vatandaşlarımızda bilgi eksikliği var, daha önce konuşup el sıkıştık ev isteyene ev para isteyene para vereceğiz" dedi.

İhracatın lideri halı oldu
Ocak-Mayıs 2011 döneminde, 2010 yılının aynı dönemine oranla yüzde 45,8`lik artışla toplam 2 bin 741,5 miyar dolarlık ihracat kayda alındı. Mayıs ayının ihracat değeri ise gecen yıla oranla yüzde 57,8`lik artışla 590,2 milyon dolar oldu. Güneydoğu Anadolu ihracatçılar birliği (GAİB), Ocak-Mayıs 2011 ihracat rakamları verilerine göre en çok ihraç edilen ürün halı olurken, en çok ihracat yapılan ülkeler ise Ortadoğu ülkeleri oldu.

Hakimiyet Gazetesi; elinize sağlık(!)
Gaziantep`in 2023 vizyon projeleri arasında yer alan 1550 yataklı sağlık kompleksi yapım işi için düğmeye basıldı. Ancak, sağlık bakanlığı kamu özel ortaklığı daire başkanlığının yayınladığı ön yeterlilik ilanında kriterler tartışmaya son derece açık.

Gaziantep27 Gazetesi; Hala nüfus cüzdanı yok
Gazetemizin 18 Haziran 2010 tarihinde 72 yaşında ama nüfusta kaydı yok başlığı ile verdiğimiz haberin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Zılha ninenin nüfus cüzdanı çıkmadı.

Çalmadığı kapı, gitmediği yetkili kalmayan Zılha Nine, (Zeliha) yine gazetemize gelerek yardım istedi... Şu ana kadar kimsenin el uzatmadığını belirten Zılha Nine, "Belki seçim üzeri biri bana el atar da nüfus cüzdanım çıkar. Kim olduğumu bilmiyorum... Allah rızası için bana nüfus cüzdanı çıkarsınlar dedi.

Ekspres Gazetesi; "artık bitirin şu çalışmayı"
Şehitkamil ilçesi değirmicen Mahallesi`nde yapılan yol çalışmasının 4 aydır devam ettiğini belirten mahalle sakinleri, artık çalışmaların bir an önce bitirilmesini istiyor.

Güncel Gazetesi; İbrahimli Çevre yoluna bağlandı
Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi Fen işleri Daire başkanlığı Ekipleri tarafından gerçekleştirilen gölgelik kavşağı, İbrahimli bölgesi başta olmak üzere, güzergah üzerindeki yerleşim alanlarının ulaşım ağını çevre yoluna bağladı.
Şefik Mert - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir