• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HAKKÂRİ - Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri illerine hizmet veren DAKA, 10 milyon lira bütçesi olan `İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı` ile 8 milyon lira bütçeli `Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı` teklif çağrı süreci ile ilgili bilgilendirme toplantıları kapsamında Hakkârili yatırımcılar ve projeye ilgi duyan vatandaşlara yönelik bir toplantı düzenledi.
 
"Hakkâri, Ülke Gündemine Oturdu"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın "Hakkâri`yi taşıyalım" önerisiyle Türkiye gündemine düşen şehirde İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı ve Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı tanıtım toplantısında bir konuşma yapan DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, Hakkâri`ye mevzuatın öngördüğü çerçevede pozitif ayrımcılık uyguladıklarını söyledi.
 
Hakkâri Atatürk Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen toplantıya DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, Hakkâri Vali Yardımcısı Abdullah Şen, kurum amirleri, DAKA yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.
 
Programda bir konuşma yapan DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, geçmiş yıllardaki proje istatistikleri ve verdikleri destekleri anlatarak Hakkâri`den daha çok proje beklediklerini ifade etti.
 
"Hakkâri`den Önemli Projeler Bekliyoruz"
Genel Sekreter Dr. Demirci, "Hakkâri DAKA ofisimizde her türlü üretim, iş ve kazanmak ile ilgili sorunlarınızı paylaşacağız. Bu program kapsamında yüzde 40 il kotası koyduk yani Hakkâri`de yine projeler için yeterli sayıda proje gelmesi halinde 1 Milyon TL garanti. Bu bizim Hakkâri`yi mevzuat çerçevesinde kayırmak için ortaya koymuş olduğumuz bir pozitif ayrımcılık formülü. Umarım sadece 1 Milyon TL değil bunun birkaç katını bir proje desteğini Hakkâri elde eder diye ümit ediyorum" dedi.
 
Daha sonra söz alan Hakkâri Vali Yardımcısı Abdullah Şen ise verilecek projelerle Hakkâri`de önemli atılımlar beklediklerini vurguladı. Şen, Hakkâri`nin proje kültürüne sahip bir il olduğuna dikkat çekti.
 
Toplantıda daha sonra DAKA Uzmanları Bade Altunel ve Sencer Özen tarafından proje süreci, başvuru şartları, kaynak kullanımı ve teknik bilgiler ile ilgili slâyt sunum eşliğinde bilgiler verildi.
 
Proje ile ilgili vatandaşların sorularının cevaplanmasıyla DAKA Hakkâri Tanıtım Toplantısı da sona erdi. (Murat Dalgın - İLKHA)