• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.667
  • ...
`Bir Yürek Bin Umut Projesi` Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Bey Der`in düzenlediği "Bir Yürek Bin Umut" Projesi kapanış toplantısı Batman Malikâne Restaurant Toplantı Salonunda yapıldı.
 
Saat 10.00`da yapılan kahvaltılı basın toplantısına Bey Der Başkanı Zeki İslamoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Mustafa Sevinçer, Bey Der üyeleri ve projede yer alan öğrenciler katıldı.
 
İlk olarak söz alan Bey Der Başkanı Zeki İslamoğlu, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantıda Dernek Başkanı Zeki İslamoğlu, Batman Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Bey Der`in gençlerin eğitim imkanlarının artırmak, toplum içinde yardım faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla 2005 yılında kurulduğunu söyledi.
 
Temel felsefelerinin değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılmasını sağlamak ve iyiliği her zaman her yerde yaşatmak olduğunu belirterek, "Bu amaçla başlattığımız çalışma ve faaliyetlerimiz ana eksenini derneğimizin adından da anlaşılacağı üzere eğitim ve yardımlaşma alanlarındaki çalışmalar oluşturmaktadır" dedi.
Daha sonra söz alan proje koordinatörü Eğitimci Cengiz Arı sinevizyon eşliğinde proje hakkında bilgilendirmede bulundu. Proje ile yetim çocuklara dönük sosyal ve ekonomik dışlanmışlık hissini en aza indirgemeyi amaçladıklarını söyledi.
 
Proje kapsamında; spor kursları, meslek edindirme kursları, müzik kursları, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri gibi etkinlikler yaptıklarını kaydetti. Kurslara 20 çocuğun katıldığını ve ortalama 120`şer saat kurslar gördükleri bilgisini verdi.
 
Daha sonra kursa katılan öğrenciler adına Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencisi Ahmet Mendi söz alarak duygu ve düşüncelerini paylaştı.
Proje kapanış toplantısı kursa katılan öğrencilere hediye ve katılım belgelerinin verilmesi ile son buldu. (Muhyeddin Beyca-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir