• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
İlahiyatçı Cemal Çınar, Corona virüsüne karşı tedbir almanın önemine dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sosyal medyada Corona virüsü ile ilgili çok farklı bilgiler yer alıyor. Kimisine göre bunun bazı devletler tarafından yapıldığı, kimisine göre de dünyada yaşanan zulümlerden kaynaklı olduğu ifade ediliyor.

Dünya gündemini meşgul eden ve küresel çapta bir hastalık olan Corona virüsü ile ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan İlahiyatçı Cemal Çınar, geldiği zaman yalnızca zalimleri değil, zulme sessiz kalanları da etkileyecek olan bir tehlikeye karşı Allah-u Teâlâ'nın bizi uyardığını hatırlatarak, meydana gelen virüs ile ilgili gerekli tedbirleri elden bırakmadan hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Çınar, "Bugüne kadar birbirinden farklı tanımlar yapıldı. Kimisine göre bu, günahkârlara verilen bir bela, kimisine göre kıyametin alametleri, kimisine göre temizliğe riayet etmemekten dolayı, kimisine göre de dünyada yapılan zulümler sebebiyle meydana gelen bir durumdur. Bir Müslüman olarak konuya baktığımızda Allah-u Teâla, Enfal Suresinde, 'Geldiğinde sadece zalimleri değil seyredenleri de içine alan bir belanın şerrinde Allah'a sığının.' diye buyuruyor. Ayete bakıldığında, insanların sebep olarak gösterdiklerinin tek başına yetersiz olduğu gibi bunlardan tamamen bağımsız düşünmek de mümkün değildir. Bugün gerçekten zulmeden zalimin zulmünün Allah'ın azameti karşısında ne kadar aciz olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz." dedi.

 

"Bir virüsün dünyayı ne kadar etkisi altına aldığını hatırlayarak Allah'ın azametini tekrar görüyoruz"

"Dünyada etkisini sürdüren virüsü, tarih ile tarif etmeye kalktığımızda, 950 yıl tevhid dininin nasihatini dinlemeyen topluma karşı, bırakın orduların gelmesini, göklerin gürlemesiyle ehl-i dalaletin nasıl helak olduğunu gösteriyor." diyen Çınar, "Hazreti İbrahim (Aleyhisselam) mücadele ettiğinde fiziki olarak Nemrut'un gücüyle kıyaslanamayacak kadar zayıf olduğu halde, Allah'ın bir sivrisinek ile Nemrut'u nasıl yerle bir ettiğini görmek lazım. Hazreti Musa (Aleyhisselam)'ın yalnız başına mücadele ederken Aziz olan Allah'ın firavunu nasıl yerle bir ettiğini, bugün Çin'in, Amerika'nın, İngiltere'nin, İtalya'nın vb. küresel güçlerin elindeki bütün imkânlara rağmen, mikroskop ile büyütülerek ancak görülebilen bir virüs karşısında ne kadar aciz kaldıklarını görüyoruz. Bir virüsün dünyayı ne kadar etkisi altına aldığını hatırlayarak Allah'ın azametini tekrar görüyoruz." şeklinde konuştu.

Çınar, "Çin'in dün Doğu Türkistan'da yaptığı zulme karşı, eğer 40'a yakın İslam ülkesi karşı çıksaydı bugün o ülkeler dünyanın en büyük kahramanları olarak tarihe geçerlerdi. Fakat dün 'Çin ile olan ticaretimiz bozulmasın' deyip de o Müslümanların tarumar edildiği, vücutları üzerinde deney yapılacak kadar eşya gözüyle bakıldığı bir günü seyreden dünya, herhalde Allah'ın azabından uzak kalamaz. Bunlar da tek başına sebep değildir." diye konuştu.

"Dünya ölmek üzeredir, şeklinde bir zafiyete düşmeden Müslümanlar olarak tedbir almalıyız"

İslam dininin temizlik dini olduğunu ve hastalıklardan korunmak için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini hatırlatan Çınar, "Kaderimizde ne varsa o olur, şeklinde bakış açısıyla hareket edip tedbir almamak yanlış bir kader anlayışıdır. Ayet-i Kerimelerde 'Elbiselerini temiz tut' şeklinde Resulullah (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'e yapılan uyarı ile dinimizin temizliğe ne kadar önem verdiğini görüyoruz. Virüse karşı temizlik hususunda tedbir almak Allah'ın bir farzı olduğunu bilmeliyiz. Bütün fıkıh kitaplarının ilk konusu temizliktir. Dolaysıyla hastalıklar çıktığında onlara karşı tedbir almak dinimizin emridir. Ancak virüs çıktı diye, hayatı sıfırlayıp 'dünya ölmek üzeredir' şeklinde bir zafiyete düşmeden Müslümanlar olarak tedbir almalıyız." ifadelerini kullandı.

"Tedbiri elden bırakmadan temizliğe dikkat etmemiz lazım"

Zalimlerin yaptıkları zulüm ve zulme seyirci kalanların bu işte etkisinin olduğunu ancak asıl sebebin zalimler olduğunu vurgulayan Çınar, son olarak şunları kaydetti:

"Asıl sebep zalimlerdir. Çünkü bugün dünya çapında kitle imha silahları üretmek için yatırım yapanlar, silah üretmek ile uğraştıkları zamanın zekâtı kadar insani değerleri yükseltmek için çalışsalardı elbette bugün insanlık küçük bir virüse karşı acziyete düşmeyecekti. Demek ki, insanların zorbalığı bir yere kadardır. Zulüm gayretullaha dokunduğunda Allah onları yerle bir edecek güç ve kuvvete sahiptir. En ufak bir zerre ile dünyayı acze düşürecek kadar Allah'ın büyük olduğunu unutmamalıyız. Tedbiri elden bırakmadan temizliğe dikkat etmemiz lazım. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan ve Müslümanların ataletini de inkâr etmeden suçu zalimlerde görmemiz lazım. Allah bu virüsten âlem-i İslam'ı ve tüm insanlığı muhafaza eylesin." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir