• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Filistin nasıl mücadele ediyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye, Batı Şeria’daki yeni korona virüs “Kovid-19” vakası sayısının 39 olduğunu açıkladı.

Başbakan İştiyye dün Ramallah’ta düzenlenen hükümet toplantısında şunları söyledi: Polonya’dan dönen Filistinli bir vatandaşta yeni korona virüsü tespit edildikten sonra Tulkerem’deki vaka sayısı 39’a yükseldi.

KUVEYT YARDIM ETTİ

Başbakan konuyla ilgili açıklamasında, Kuveyt’in korona virüsüne karşı gereken önlemlerin alınabilmesi için Filistin’e 5,5 milyon dolar mali yardımda bulunduğunu söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgilere göre, Batı Şeria’nın kuzey ve güney kentlerinde yeni korona virüsü şüphesi nedeniyle Merkez Sağlık Laboratuvarında 2519 test tamamlandı. Filistin’de virüs incelemelerine başlandığı günden bu yana Beytüllahim kentindeki laboratuvarda 39 pozitif korona virüsü vakası tespit edildi.

Öte yandan Ramallah’taki Sağlık Bakanlığı virüsle ilgili günlük raporunda test sonuçları pozitif çıkan kişilerin 37’sinin Beytüllahim’de 2’sinin ise Tulkarem’de olduğunu duyrdu.

KARANTİNA UYGULANIYOR

Sağlık Bakanlığı raporunda ayrıca Filistin’deki karantina sayısının şu doğrultuda olduğunu açıklandı: Eriha’da 4  Gazze Şeridi’ndeki Rafah geçişinde ise 12 kişi karantina altında.

Bakanlık raporda ayrıca şunları da açıkladı: Filistin’de evlerinde karantinaya alınan kişi sayısı 3570’e ulaşmıştır. Bunlardan 100 kişi Nablus kentinde, 600 kişi el-Halil’de, 23 kişi Selfit’te, 11 kişi Kalkilya’da, 112 kişi Tulkearem’de, 47 kişi Kudüs’te, 2676 kişi Gazze Şeridi’nde ve bir kişi de Tubas’tadır.

Kaynak:  Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir