• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
Mardin`den Görüşmelere Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Görüşmelerle 28 yıldır kanayan bir yaranın Allah`ın izni ile kapanmış olacağına dikkat çeken Akdağ, \"Çanakkale`de düşmana karşı çarpışan dedelerin torunları bugün Cudi ve Gabbar`da birbirilerini öldürüyorlar. Zamanın ruhu ve Türkiye`nin geldiği demokratik olgunluk bu işin silahsız da çözülebileceği kâinatını herkesi ulaştırdı. Herkes bu noktada sorumlu davranmalı. Türkiye`nin enerjisini, gelişimini, hızını engelleyen bu badire aradan kaldırılmalıdır. Devlet ve hükümet konseptini savaştan barışa doğru çevirmiştir. PKK de gelişen demokratik ortama uygun olarak silahsız çözüme doğru bir sorunluluk almalı\"dedi.


Duyarlı ve Dikkatli Olmalıyız
Akdağ, barış görüşmelerinin uzun bir süreç olduğunu belirterek, \"Entegre bir proje kararlılıkla uygulamaya konulmuştur. Bir yol kazasına uğramaması Habur ve Oslo gibi bir komploya gitmemesi için duyarlı ve dikkatli olunmalıdır. Bu fırsat heba edilmemelidir\" ifadelerini kullandı.

 

STK`lar da Destek Verdi
Kürt sorunun çözümüne ve silahların susmasına yönelik hükümetin başlattığı yeni sürece Mardin`deki Sivil Toplum Örgütlerinden de destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

 

Mardin`deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK), İmralı`daki görüşmeyi huzur ve barış ortamının tekrar sağlanması doğrultusunda ciddi bir adım olarak değerlendirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Kürt sorununun, sosyal barışın ve ekonomik gelişimlerin önündeki en büyük engel olduğunu belirterek, \"Kürdü ve diğer azınlıklarıyla barışı olmayan bir Türkiye 2023 hedeflerine ulaşmakta zorlanacaktır. Kürt sorunun çözümü için tüm tarafların ön yargısız ve öz verili bir birliktelik sergilemeleri gerekmektedir. PKK ile İmralı ile yapılan görüşmeler yeni olmamakla beraber bu son süreç toplumumuzda önemli bir hava yaratmıştır. Bu aşamada özellikle CHP ve MHP`nin sürece olumlu katkı yapma açısından inisiyatif almaları zorunludur. Aksi taktirde süreci tıkama yönünde politika üreten her kesim ve siyasi parti tarih önünde hesap verecektir\" dedi.

 

Mardinli eğitimciler olarak kanın durması için her zaman çözümün parçası olduklarını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Mehmet Emin Esen, barışın sağlanması için her kesimin bu taşın altına elini koyması gerektiğini belirterek, başta siyasetçiler ve STK`lılar olmak üzere herkesin çözüme katkı sağlamasını beklediklerini söyledi.

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği(MARSİAD) Başkanı Nasır Duyan ise, \"İşadamları olarak barışın tesis edilmesi ve kanın durması için atılması gereken adımlar ve görüşülmesi gereken kim varsa görüşülmesinin gerektiğine inanıyoruz. İmralı ile görüşülmesi kanın durması ve çözüme katkı sunuyorsa görüşmesinde bir sakınca görmüyoruz. Olması gereken ve atılması gereken adımda budur. Bölgenin kalkınması ve yatırımlarının devamının olması için barış sürecinde çözüme katkı sunacak diğer siyası partilerinde bu sürece dâhil edilmelidir\" dedi.

 

Mardinli İşadamları olarak çözüme katkı sunmak için birçok kez açıklamalarda bulunduklarını ve girişimlerde de bulunduklarını dile getiren, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, \"İnsanların ölümünü durduracak ve iki halkın birleşmesini sağlayacak bütün adımları destekliyoruz. Kanın aktığı ve huzurun olmadığı yerde yatırım olmaz. Yatırımın olmadığı yerde de istihdam alanları açılmaz. Çözüme katkı sunulması için atılan adımların devam edilmesini istiyoruz\" diye konuştu. (Mehmet Arasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir