• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
​Batman’da ilkbahar mevsimiyle beraber fidan satışları da başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu yılki fidan dikme mevsiminin başladığını belirten fidan satıcıları, herkese hitap edebilecek uygun fiyata fidanların olduğunu ifade etti.

Fidan satıcısı Seyithan Taşan, İLKHA muhabirine, satışların iyi olduğunu, çam fidanlarının yanı sıra meyve ağacı fidanlarının da ilgi gördüğünü söyledi.

Vatandaşların tercihlerine uygun olan fidanları aldığını dile getiren Taşan, fidanlara talebin kendisini sevindirdiğini kaydetti.

30 yılı aşkın bir süredir bu mesleği icra ettiğini dile getiren Taşan, “Tüm süs bitkileri bizde bulunuyor. Süs bitkilerinin içinde şu an satılan çıplak kök meyve ağacıdır. 15-20 günlük bir sezonu kaldı. O bittikten sonra ise tüplü meyve fidanlarına başlayacağız. Tüplü meyve fidanlarımız yılın 12 ayı bizde mevcuttur. Süs bitkisi de şu anda en çok satılan ve talep edilen bitkidir. Aynı şekilde top mazı, piramit mazı, mavi selvi çok gidiyor. Çam türü olarak limon çam, yapraklı ağaçlarda çınar, çınar yapraklı dut, ıhlamur, oya gibi her türlü bitki bulunuyor. Bitkileri dışarıdan getiriyoruz. Türkiye’nin her tarafından getiriyoruz. 30 yıldır bu işle meşgulüm. Satışlardan çok memnunuz. Krize rağmen işlerimiz şu anda gayet iyi. Bölgeye uygun bitki getirmeye çalışıyoruz. Şu anda bölgemizde çam türü olarak ağırlıklı mavi selvi çok satılıyor.” diye konuştu.(İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir