• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Malatya'da silah ticareti yapanlara operasyon: 9 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

il Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, gözaltına alınanlardan 5 kişinin silah ticareti yaptıkları, 4 kişinin ise silah ve mermi satın aldıkları belirtilerek, dosya kapsamında aranan şüphelilerden bir kişinin cezaevinde bulunduğu, bir kişinin ise arandığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, "Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan planlı çalışma neticesi, 16 Mart 2020 günü Malatya İl Merkezi ve İlçelerdeki 24 adreste, KOM Şube koordinesinde, İstihbarat, TEM, Narkotik ve Asayiş Şube Müdürlüklerinden toplam 90 personelin katılımıyla yapılan eş zamanlı operasyonda; silah ticareti yaptıkları tespit edilen 5 şüpheli ve bunlardan silah ve mermi satın aldıkları tespit edilen/değerlendirilen 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, "Dosya kapsamında yapılan ara yakalamalar ve ikamet/işyeri aramaları neticesinde; 9 adet ruhsatsız tabanca, bin 709 adet tabanca mermisi, bir adet ruhsatsız pompalı tüfek, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 63 adet av tüfeği kartuşu, 7 adet 1136 kapsamında kesici alet ele geçirilmiştir. Operasyon kapsamında aranan bir şüphelinin cezaevinde olduğu tespit edilmiş, bir şüphelinin ise firar olarak aranması devam etmektedir." denildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir