• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
Sadr`dan Maliki`ye Ed-Duri Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IRAK - Irak`ın devrik lideri Saddam Hüseyin`in yardımcısı İzzet İbrahim ed-Duri`nin sosyal medyada ortaya çıkarak Maliki karşıtı gösterilere destek verdiğini açıklamasına tepki gösteren Mukteda Sadr, Duri`nin mezheb çatışması çıkarmak için ortaya çıkarıldığını söyledi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Sadr, Irak başbakanı Nur El Maliki`ye seslenerek, \"Duri`yi ya tutuklayın, ya da öldürün\" ifadelerini kullandı.

Duri`nin böyle bir zamanda ortaya çıkmasındaki hedefin ülkeyi mezhep çatışmasına sürüklemek olduğunu belirten Sadr, açıklamasının devamında şu ifadelere yer vildi: \"Gösterilerde bulunan kardeşlerimi Duri`nin açıklamalarını kınayıp, yakmaya çalıştığı fitne ateşini söndürmeye çağırıyorum. Kulislerde hazırlanan bu oyun, ülkenin içinde bulunduğu anlaşmazlık ortamında halka sunuluyor. Bazıları Duri`yi el-Enbar gösterilerinde olduğu gibi farklı ilişkilerle devreye sokmak istiyor. Irak hükümetine sesleniyorum, Duri`yi ya tutuklayın, ya da öldürün. Yoksa bana bağlı olanlar yapacaktır.\"

Saddam`ın İzzet İbrahim ed-Duri, dün sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı video kaydında, Başbakan Nuri el-Maliki`nin, Irak`ı, İran`ın hakimiyetine sokmak için Safevi projesini uyguladığını ileri sürerek, Maliki karşıtı gösterilere destek verdiğini bildirmişti. Duri ayrıca, kendisinin de Babil kentinde olduğunu kaydetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir