• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Yoğun Kar Yağışı Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; ülkenin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari ile Malatya`nın güney ve doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Mersin`in doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağışlı olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerden başlayarak tüm yurtta hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

RÜZGAR: Değişik yönlerden, Batı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara,Kıyı Ege ve Akdeniz`de yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI
Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Çok bulutlu (-2/3)
İstanbul: Kar yağışlı (1/4)
İzmir: Yağmurlu (2/6)
Bursa: Karla karışık yağmurlu (1/6)
Konya: Kar yağışlı (-1/4)
Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı (6/10)
Mersin: Kuvvetli sağanak yağışlı (8/13)
Diyarbakır: Yoğun kar yağışlı (1/5)
Batman: Karla karışık yağmurlu (-1/6)
Şanlıurfa: Yağmurlu(5/7)
Gaziantep: Karla karışık yağmurlu (1/5)
Mardin: Karla karışık yağmurlu (1/5)
Şırnak: Yoğun kar yağışlı (-1/3)
Van: Yoğun kar yağışlı (-6/3)
Bingöl: Yoğun kar yağışlı (-5/0) (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir