• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, "Market raflarını boşaltmaya gerek yok. Çünkü gıda ve ihtiyaç maddelerinin stok ve üretiminde sorun yok. Fabrikalarımızda üretim devam ediyor." dedi.

İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğini belirten Şimşek, sanayicilerin Corona virüse (Kovid-19)  yönelik olarak yetkili makamların yaptığı açıklamaları dikkate almalarını ve gerekli tedbirleri aksatmamalarını istedi.

"Ülkemiz ve insanlık için üretmek zorundayız"

Sanayiciler olarak üretime devam etmek zorunda olduklarını belirten Şimşek, "Herkesin bir görevi var. İnsanlarımızın hayatını devam ettirmesi, rahatı ve mutluluğu için üretmek zorundayız. İnsanlar, evlerine kapansa da sokağa çıkmasa da yaşamaya devam edecekler. Sanayiciler olarak bizlerin görevi de üretmektir. Bizler çalışmalıyız ki onlara lazım olan gıda ve ihtiyaç maddelerini üretelim." dedi.

"Önce insan sağlığı gelir"

Şimşek, "Sanayiciler olarak Corona virüse yönelik olarak çok dikkat etmemiz, tedbir almamız gerekiyor. Özellikle çalışanlarımızın bindiği servisler, çalışma ortamları ve yemekhanelerimizde hijyen tedbirlerini en üst düzeye çıkarmalıyız. Her çalışanımızın, bu duyarlılığa sahip olmasına gayret göstermeliyiz. Sağlık Bakanlığımız, Gaziantep Valiliğimiz ve diğer yetkililerin uyarılarını yakından takip ederek insan sağlığı için gerekli her türlü tedbiri almalıyız. Çünkü bizler için önce insan sağlığı gelir." diye konuştu.

"Fabrikalarımızda üretim devam ediyor"

Türkiye'nin bu sorunu dayanışma içerisinde aşacağını vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti: "Küresel bir salgın var. Bizim ülkemizi de etkileyen büyük bir sorun. Böyle ortamlarda öncelikle paniklemeden, psikolojimizi ve moralimizi güçlü tutarak hükümetimizin ve yetkililerin de yaptığı açıklamalara uyarak hareket etmeliyiz. Diğer taraftan market raflarını boşaltmaya gerek yok. Çünkü gıda ve ihtiyaç maddelerinin stok ve üretiminde sorun yok. Fabrikalarımızda üretim devam ediyor. Paniklemek yerine tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi yardımlaşma ve dayanışmayı ön plana çıkarmalıyız. Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere tüm bakanlıklar, virüs salgını konusundaki başarılı çalışmaları ile dünyaya örnek oluyor. Bu nedenle geçmişte çok daha büyük sorunları atlatmış olan milletimizin, bu sorunu da en az etki ile atlatacağına inanıyorum." (İLKHA)