• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Yeni Zelanda'daki cami katliamının birinci yılı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Zelanda’da biri Türkiye vatandaşı 51 kişinin camide ibadet ederken katledildiği Christchurch Katliamının üzerinden bir yıl geçti.

Christchurch’deki Horncastle Arena'da yapılması planlanan ulusal anma törenini Corona virüsün (Covid-19) nedeniyle iptal edildi.

Programın iptal edilmesinden dolayı Christchurch’e gitmeyen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ardern, "Bir yıl önce bugün ülkemiz değişti. Bugün bir resmi tören yapılmasa da umarım ki hepimiz imamların ve cemaatin sözlerini dikkate alırız ve 15 Mart’ta kaybettiklerimizin onuruna uygun bir şekilde hareket etmeyi seçeriz. En azından onlar için bunu yapmak bizim borcumuz." dedi.

Anma programının iptal edilmesinden ötürü üzgün olduklarını belirten Ardern, “Bu pragmatik bir karardır. İptal ettiğimiz için çok üzgünüz ancak böyle korkunç bir trajediyi hatırlarken topluma daha fazla zarar verme riskine giremeyiz. Ülkenin farklı bölgelerinden ve denizaşırı ülkelerden seyahat eden insanlar katılacaktı, bunlardan birinde virüs olsa, o kişiyle temas edenleri takip etmek zor olacaktı, bu yüzden temkinli bir yaklaşımda bulunduk." ifadelerini kullandı.

Kentteki Nur ve Linwood camilerine giden binlerce Müslüman, katliamda hayatını kaybedenleri anıldı.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir