• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Yaklaşık 4 milyar dolar ayırdık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Trump, Beyaz Saray'da yeni tip coronavirüs salgınına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Trump, 'aldıkları iyi kararlar sayesinde' ABD'de virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 50 olduğunu ifade ederek, kendisinin de coronavirüs testine girdiğini ancak sonuçların henüz gelmediğini söyledi.

ABD'de ölü sayısının 50 olduğunu belirten Trump "Aldığımız iyi kararlar sayesinde ABD'de ölüm sayısı 50. Çok daha fazla olabilirdi" dedi.

Trump ayrıca, coronavirüs'le mücadele için 50 milyar dolar bütçe ayırdıklarını, ABD'de herkesin ücretsiz virüs testi yaptırabileceğini söyledi.

TRUMP'A DA TEST YAPILDI

Görüştüğü isimlerde yeni tip coronavirüs tespit edilmesinin ardından teste girdiğini söyleyen Trump, sonucun gelmesini ne kadar süreceğini ise bilmediğini belirtti.

Trump, "El sıkışmasının iyi bir fikir olmadığının farkındayım ama bir refleks haline geldi. Mikrofona dokunma diyorlar, ben dokunmasam başkası dokunacak" dedi.

İNGİLTERE VE İRLANDA'YA SEYAHAT YASAĞI

Yurt içi seyahat kısıtlamalarını düşündüklerini söyleyen Trump, İngiltere ve İrlanda'ya da seyahat yasağı koymayı göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

Trump'ın ardından açıklama yapan Mike Pence, İngiltere ve İrlanda'ya da seyahat kısıtlaması konduğunu açıklarken, uygulamanın pazartesi gece yarısından itibaren uygulanacağını belirtti.

K24

Bu haberler de ilginizi çekebilir