• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
TOKİ Zedeler İsyan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- TOKİ konutlarında kalan depremzedeler konutlarındaki sıkıntılar giderilmeyince burada kalanlar adeta isyan etti. Edremit TOKİ sakinleri bir basın açıklamasıyla seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı. Konuyla ilgili olarak Edremit TOKİ sakinleri bir basın açıklaması yaptı. TOKİ sakinleri adına açıklamayı okuyan Ahmet Halit Mizah burada yaşanan sıkıntılara değinerek, son olarak kendilerinden ortak gider adı altında paralar istendiğini kendilerinden yüklü miktarda yakıt parası istendiğini aktararak bu mağduriyetlerinin derhal giderilmesini istedi.
 
Daha Önce De Gündeme Getirmiştik
Yaşanan deprem felaketinin ardından, TOKİ tarafından Van`ın birçok noktasına konut yapılmış ve İktidar partisi ve Van AKP il başkanı tarafından yapılan açıklamalarda, TOKİ konutlarının bu kadar kısa sürede bitirilmeleri bir devrim olarak gösterilmişti. Ancak aradan 1 yıldan fazla bir zamanın geçmesine rağmen TOKİ konutlarının sorunları daha bitmemiş olması ve Son olarak geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz `ortak gider` adı altında depremzedelerden istenen yüklü paralar mağduriyette bardağı taşıran son damla oldu.
 
"Burada Çalışan Firmaların Faturası Halka Kesilmeye Çalışılıyor"
Devam eden sıkıntıların giderilmesini isteyen Ahmet Halit Mizah, "Burada elektrik başta olmak üzere su ve diğer sıkıntıların giderilmesini istiyoruz. Bu güne kadar firma tarafından kullanılan elektrik ve su paralarını özellikle ödemeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Sayaçlarımız sıfırlanıp o şekilde bize teslim edilmesini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
"Soruyoruz Bu Paralar Nereye Gidiyor"
Depremzedelerden her bir daire için 45 TL kapıcı parası istendiğini kaydeden Mizah, devamla şu ifadeleri kullandı. "Burada kapılarımıza asılan bu duyurularda hiçbir imza ya da mühür bulunmamaktadır. Yetkilere seslenmek istiyorum bunlar buraya asılırken sizin haberiniz var mı? Eğer varsa burada neden imza ve mühürleri yoktur. Burada bu paraları ödemediğimiz takdirde bizden yüzde 5 faiz isteniyor bu resmen tefeciliktir. Bu haksızlıktır vatandaşa. Ayrıca bu paralar nereye gidiyor."
 
"Sayın Valim, Adınıza Burada Emrivaki İşler Yapılırken Siz Nerdesiniz"
Yetkililere seslenen ve `Adınıza burada işler yapılırken siz nerdeydiniz?` diye soran Ahmet Halit Mizah, "Sayın valim sizin adınıza burada emrivaki işler yapılırken siz ve yardımcılarınız ile AFAD müdürleriniz neredeydiniz? Ayrıca konutlarımızı teslim alırken bize imzalatılan kâğıtlarda alt yapı ya da çevre düzenlemesi yapılmışken Boğazaiçi denilen yönetiminden bunu benden bir daha istiyor. Bana işte efendim çam ağacı dikmişim kardeşim çam ağacı dikmeseydin. Kavak Ağacı dikseydin o zaman. Sen bu vatandaşın mağdur olduğunu iyi biliyorsun" şeklinde konuştu.
 
"8 Milletvekilinin 8`i De Bizden Habersiz"
Burada Boğaziçi adındaki özel şirketi istemediklerini ve kendilerini idare edeceklerini aktaran Mizah, "Bu şirketin bir sürü sıkıntılar var. Biz bu yönetimi burada istemiyoruz kömürünü toplasın gitsin biz koyun değiliz bizim çobana da ihyacımız yok. Bu paraların bizden istenmesi zorbalıktır. Başka da bir şey değil biz bu parayı ödeyecek güçte değiliz çok istiyorlarsa gelsin kendileri otursunlar. Biz yetkililerimizden şunu rica ediyoruz; sesimizi duysunlar. Burada 8 milletvekilimiz var. 8 milletvekilinin bir tanesi şu ana kadar buraya gelip ne bizi sormuş ne bizden haberdardır nede bizden haberleri var. Yarın bu vekiller hangi yüzle karşımıza çıkıp oy isteyecek" diye sordu.
 
Bir TOKİ sakini ise olaya tepki göstererek, "Satılmaz yazılan kömürlere ne ad verecekler buna adı nedir? Diye sordu
 
Öte yandan Bütün bu yaşanan sorunların defalarca gündeme gelmesine rağmen, yetkililerden halen bir açıklama gelmemiş olması ise dikkatlerden kaçmadı.
(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir