• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
Siirtli öğrenciler Corona virüsünden korunmayı şarkı söyleyerek anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyada birçok ülkeyi etkileyen Corona virüsün yayılması ile ilgili her gün başta sosyal medyada ve tüm haber kanallarında yeni haberler çıkıyor. Tüm bu bilgi kirliliği de kaygıyı ve korkuyu tetikleyerek, tüm dünyada panik yaşanmasına sebep oluyor.

Korku, kaygı ve paniğin hüküm sürdüğü bir ortamda, çocuklarla nasıl iletişim kurmalı ve ne şekilde konuşmalıyız?

 

Bunu Kendine dert edinen Alparslan İlkokulu Rehber Öğretmeni Sümeyye Kaya Batur, Corona virüsüne dikkat çekmek amacıyla öğrencileriyle birlikte temizlik ve hijyeni konu alan bir şarkı kaleme aldı. Oluşturduğu çocuk korosu ile öğrencilerin kendilerini virüsten nasıl koruyacaklarını anlatan şarkıyı okutarak hem çocukları eğlendirdi hem de temizliğin önemini kavratmış oldu.

Çocuğun yaşına ve gelişim düzeyine uygun olarak Corona virüsü ve diğer tüm hastalıklardan korunma yollarını doğru vermenin çok önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, şu hususlara dikkat çekiyor:

"Corona hakkında haberlere veya yetişkinlerin konuşmalarına maruz kalan çocuklar korkabilir ayrıca ebeveynlerdeki panik hali çocuklarda aynı olumsuzluklara neden olabilir. Bu sebeple ebeveynlerin çocukların yanında yapacakları konuşmalara dikkat etmeleri gerekmektedir. Buradan konu hakkında tamamen sessiz kalmak anlaşılmamalıdır. Tamamen sessiz kalarak gerçeği yok saymak çocuğun endişelerini arttıracaktır. Bu nedenle çocuklara bu tür salgın hastalıkları anlatırken kullanılacak yöntemler çok önemlidir." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir