• DOLAR 32.516
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2476.693
  • ...
"Koronavirüs nedeniyle ABD'de 1.7 milyon kişi ölebilir!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD merkezli Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan değerlendirmede 'en kötü senaryo' üzerinde duruldu. Bu senaryoya göre koronavirüs ABD'de nüfusun yüzde 65'ini enfekte edebilir ve 1 milyon 700 bin kişinin ölümüne neden olabilir.

The New York Times gazetesine göre CDC'nin geçtiğimiz haftalarda düzenlediği kapalı oturuma dünyanın farklı ülkelerinden epidemi uzmanları katıldı.

Toplantıda muhtemel senaryolar üzerinde tartışan epidemiyolojistler, salgının ABD'de nasıl yayılabileceği ve olası sonuçları konusunda A, B, C ve D planlarını çıkardı. ABD federal hükümetin resmi ajansı CDC, en kötü senaryoda virüs nedeniyle 160 ila 214 milyon insanın hastalanabileceğini öngördü.

Ajansın öngörüsüne göre gerekli acil önlemler bugünden itibaren alınsa dahi mevcut şartlarda bile yaklaşık 3 milyon Amerikalı bu salgından etkilenebilir.

Yine en kötü senaryoya göre Amerika'da 21 milyon kişi hastanelik olabilir ve 1 milyon 700 bin kişi de ölebilir.

ABD Hastaneler Birliği'ne göre hastaların bakımı için ülkede yaklaşık 1 milyon yatak bulunuyor.

Trump 'Ulusal Acil Durum' ilan etti
Koronavirüse karşı yeterince hızlı davranmadığı ve ciddiye almadığı eleştirilerine hedef olan ABD Başkanı Donald Trump, 13 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ülkede acil durum ilan etti.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) virüsün yeni kriz merkezinin Avrupa olduğu açıklamasına atıfta bulunan Trump, "Resmi olarak ulusal acil durum ilan ediyorum. Bunlar iki büyük kelime." ifadesini kullanarak, böylece 50 milyar dolara kadar acil durum fonuna erişime kapı açılacağını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir