• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı Şehid Kamil’in kardeşinin taziyesine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey ilçesinin Bülbülzade Mahallesi'ndeki Bülbülzade Taziye Evinde kabul edilen taziyeye katılan Göçer’i ve beraberindeki heyeti, Kemal Dilek’in ailesi ve yakınları karşıladı. 

Kemal Dilek’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine de sabırlar dileyen Göçer, merhumun ruhuna Fatiha okudu. Taziyede okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Kemal Dilek’in oğlu Yalçın Dilek, HÜDA PAR heyetine amcası şehid Mehmet Kamil’in, mücadelesi, şehadeti ve sonrasında yaşananlar hakkında kısa bilgi verdi.

Babasının kısa bir süre önce yakalandığı hastalıklar nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gördüğünü ve 12 Mart Perşembe günü akşama doğru vefat ettiğini anlatan Dilek, babasının çok yaşlı olmasına rağmen hafızasının güçlü olduğunu, amcası şehit Mehmet Kamil’in şehadeti ve Antep savunması ile ilgili birçok bilgiyi babasından öğrendiklerini belirtti.

Göçer’de şehit Mehmet Kamil’in Antep savunmasının sembol isimlerinden olduğunu anımsatarak, her zaman örnek alınması gereken bir şahsiyet olduğunu ifade etti.

Dilek ailesi, taziye ziyaretinden dolayı Göçer ve beraberindeki heyete teşekkürlerini iletti.

Sömürgeci Fransızların Antep'i işgalinde annesinin tesettürüne el uzatan işgalci Fransız askerlerine karşı çıkması sonucu küçük yaşta şehit edilen ve Antep savunmasının da sembol ismi olan Mehmet Kamil'in 93 yaşındaki kardeşi Kemal Dilek, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle İstanbul'daki bir hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştı.

Bir süre hastanede tedavi gören Dilek, 12 Mart Perşembe günü tedavi gördüğü hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak vefat etmişti. (İLKHA) 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir