• DOLAR 32.411
  • EURO 35.147
  • ALTIN 2324.692
  • ...
Kuru kayısı, Corona virüsüne karşı vücut direncini yüksek tutuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Özcan, yapılan Bilimsel ve tıbbi çalışmalarda da kaysının içerdiği A vitamini antioksidan kaynağı bakımından özellikle insan vücudunun direncini artırdığını ve hastalıklara karşı koruduğunu ispatladığını söyledi.

Malatya Ticaret Borsası Ramazan Özcan, Çin'in Wuhan kentinde görülmeye başlayan ve tüm Dünya'yı etkisi altına alan Corona virüsü salgınıyla ilgili Ticaret Borsası toplantı salonunda açıklamalarda bulundu.

 

 "Hastalığa yakalanma oranını en aza indirgemek için kuru meyve ve özellikle kuru kayısı tüketin"

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve gün geçtikçe yaygınlık kazanan Corona virüsüne karşı alınan tedbirlerle en az etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olduğuna işaret eden Özcan, "Malatya Ticaret Borsası olarak özellikle hastalığa yakalanma oranını en aza indirecek, vücut direncini yüksek tutma konusunda kuru meyve tüketimine ve bu bağlamda kuru kayısı tüketimine dikkatinizi çekmek istiyoruz: Bu noktada, kuru kayısı A vitamini bakımından en zengin meyvedir. Kayısı içerdiği A vitamini, antioksidan kaynağı bakımından özellikle insan vücudunun direncini artırıyor. Güçlü ve kuvvetli bir bağışıklık sistemi, daha iyi hissetmemize yardımcı oluyor, daha enerjik hissetmemizi sağlıyor, bizi hastalıklardan koruyor." ifadelerini kullandı.

"Her gün 5 adet kuru kayısı tüketilmesi gerektiğini ifade ediyoruz"

Son zamanlarda Corona virüs hastalığından korunmanın yolları ile ilgili akademisyenlerin ve doktorların yapmış olduğu açıklamalara atıfta bulunan Özcan, "Bir kuru kayısıdaki A vitamini miktarının çok yüksek olması insan sağlığı için çok önemli olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla akademik olarak yapılan birçok çalışma ve alt yapısı güçlü makalelerde ifade edildiği gibi, özellikle bir insanın mutlaka her gün 5 adet kuru kayısı tüketmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın mutlaka bu önerilerimizi dikkate almalarını rica ediyoruz. Çünkü kuru kayısıdaki vitamin değerlerinin, insan sağlığı ve vücudun direncinin yüksek kalabilmesi için ne kadar önemli olduğunu beslenme uzmanları da dile getiriyor.  Corona virüsü ve benzeri hastalıklarda özellikle insan bedeninin vücut direncinin düşük olduğu dönemlerde daha çok hastalıklar nüksediyor. Dolayısıyla burada vücut direncini yüksek tutabilecek kuru meyve ve özellikle kuru kayısı tüketmelerini rica ediyoruz." dedi.

Kayısının insan sağlığına faydaları:

Malatya Valiliği tarafından 2008 yılında, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ali Otlu, Doç. Dr. Feral Öztürk ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Murat Asma'nın hazırladığı kayısının insan sağlığına etkileri konusunda yapılmış bilimsel araştırmalar kitabı yayınlandı. Yapılan araştırmalarda ve bilimsel çalışmalarda, kayısının insan sağlığı açısından çok önemli bir yere sahip olduğu ortaya konuldu.

Vatandaşların vücut dirençlerini ve bağışıklık sistemlerini güçlü tutmaları için günde 5 tane A vitamini antioksidan kaynağı bakımından zengin olan kayısı tüketmeleri öneriliyor.

Hastalıklara dirençli ve sağlıklı bir yaşam için kuru kayısının düzenli tüketilmesi son derece önem taşıyor.

Yazılan makalelerde Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz "Kayısı antioksidan özelliği sayesinde serbest radikallerle savaşarak insan vücut direncini yüksel tutar karşı koruyucu özellik gösterir." diyor.

Yüksek besin değerine sahip olan kayısı; A, B, C, E vitaminleri içeriğinin yanı sıra aynı zamanda demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve lif deposu olan kayısı, içerdiği kalsiyum, fosfor gibi mineraller kemik sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir