• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Corona virüsü tüm dünyada can almaya devam ediyor. Türkiye’de de virüsün görülmesinin ardından uzmanların tavsiyeleriyle birlikte özellikle kolonya ve dezenfektan ürünlerine rağbet arttı.

Batman’da kolonyaya yoğun bir talebin olduğunu belirten esnaf, kolonyanın nerdeyse stoklarda bittiğini söyledi. Talep nedeniyle kolonya satış fiyatının fahiş oranda artığına işaret eden esnaf, vatandaşların kolonya fiyatının düşmesini beklemesini istedi.

“Fazladan alıp bir köşede bulunduranlar da var”

Ellerinde satacak kolonya kalmadığını ifade eden esnaf Abdulvahap Turan, “En fazla satılan ürünlerimiz kolonya. İnsanlar ikişer ikişer alıp gidiyor. Fazladan alıp bir köşede bulunduranlar da var. Stoklarımızda neredeyse hiç kolonya kalmadı. Bizdeki fiyatlarda değişiklik yok, aynı fiyat üzerinden satmaya devam ediyoruz ancak aynı fiyatlardan alıp vitrine koyamıyoruz.” diye konuştu.

“Fiyatlar fahiş oranda arttı”

Sattıkları kolonyayı çok daha pahalı bir fiyata almak zorunda kaldıklarını söyleyen Mehmet Resul, “10 yıllık esnafım. Corona virüsü haberleri yayıldıktan sonra kolonyaya aşırı bir rağbet olduğu için fiyatlar da fahiş oranda arttı. Fiyatlar iki katına çıktı. Aslında çözüm kolonyada değil, su ve sabun en iyi temizlik yöntemidir. Bu yüzden halkımıza sesleniyorum. Kolonyaya yüklenmesinler. Fiyatların da düşmesini bekliyoruz.” dedi.

“Kimse korkmasın”

Virüse karşı paniğe gerek olmadığını dile getiren Emin Cengiz, “Corona ile alakalı şöyle bir görüş belirtmek isterim. Allah'ın izniyle ülkemiz bu belayı atlatacak. Hiç kimse panik yapmasın. Risk grubunda olan insanları daha fazla etkiler, bünyesi sağlam olan insanlarımız endişe etmesinler. Eve girer girmez, ellerini sabunla iyice yıkasınlar. Para ile temasa geçtiği vakit, yemesin içmesin. Ellerini dezenfekte etsin ve kimse korkmasın.” ifadelerini kullandı.

“Uygun fiyata kolonya bulamıyoruz”

Uygun fiyata kolonya bulamadıklarından yakınan Erdal Tilki ise şunları söyledi: “Corona virüsü çıktığından beri 30 liraya aldığım kolonyayı şu anda 100 liraya alıyorum. Bu ürünleri satanlardan şikâyetçiyiz. Uygun fiyata kolonya bulamıyoruz. Büyük AVM'lerde günde 2 ton satıldığı söyleniyor.”(İLKHA)  

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız