• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
Ağrı'da resmi dairelerde Corona virüse karşı dezenfekte çalışması başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Müdürlüğünce "Okullarda Eş Zamanlı Hijyen Uygulaması" sloganıyla başlattığı çalışma kapsamında oluşturulan dezenfekte ekibi, il merkezi, ilçeler ve köylerde okullara giderek öğrencilerin toplu olarak kullandıkları yemekhane, konferans salonu, sınıflar, lavabo ve pansiyondaki yatakhaneleri ilaçladı.

İl genelindeki 968 okuldan 517'sini dezenfekte ederek temizleyen ekiplerin, hafta sonu tatili ve diğer günlerde okulların tamamını dezenfekte edeceği belirtildi.

Sağlık Bakanlığının, Türkiye'de Corona virüs vakasının tespit edildiğine yönelik açıklamasının ardından Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde, virüs kaynaklı salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla dezenfektasyon çalışması yapıldı.

Bu kapsamda İl Müdürlüğü personel odaları, hizmet araçları ve İl Müdürlüğü binasının bütün alanlarında ve İlçe Müdürlüklerinde dezenfekte çalışmaları yapıldı.

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tedirgin eden Corona virüsü hakkında iş yeri hekimi tarafından İl Özel İdaresi personeline de bilgi verildi.

Özel İdare sosyal tesislerinde işyeri hekimi Dr. Sezgin Dursun, "Şu anda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Corona virüs için tedbirler alınmaktadır. Sağlık Bakanlığımız virüs ile ilgili uyarılarını her gün yineliyor. Afişlerle ve bildirilerle hem kurumlara destek olmaya çalışıyorlar hem de ülkemizi bu virüsten korumak için önlemler alıyorlar. Kesinlikle panik yapacak bir durum yok. Gerekli tedbirler ve uyarılar özenle uygulanırsa korunuruz." dedi.

Corona virüsünden korunma yolları hakkında bilgi veren Dursun, "El hijyenine çok dikkat edilmelidir. En az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı,  çeşitli el dezenfektanları kullanılmalıdır. El yıkama ve kişisel hijyen önlemleri Covıd-19'dan korunmada en önemli yöntemdir. Eller yıkanmadan asla gözlere, buruna ve ağıza dokunulmamalıdır. Hastalar kalabalık ortamda bulunmamalı, kalabalık ortamda bulunmaları gerekiyorsa maske kullanılabilir. Solunum yolu hastalığı belirtileri olan hastalarla maskesiz yakın temastan kaçınılmalıdır. Öksürürken ve hapşırırken ağız ve burun mendille kapatılmalı, mendil yoksa ağız ve burun dirseğin ön yüzüyle kapatılmalıdır. Yani aklınıza gelen her türlü kişisel temizliğe, beslenmemize çok dikkat etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir