• DOLAR 32.527
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2488.789
  • ...
Siirtlilerin Corona virüs hakkındaki görüşleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kişisel temizlik ve hijyenin Corona virüsü salgını için hayati öneme sahip olduğuna dikkat çeken Siirtli vatandaşlar, Corona virüs salgınından korunmak için uzmanların belirttiği kişisel bakım, dezenfektan sıvıların kullanımı, toplu alanlarda bulunmamaları ve temastan kaçınmaları gibi tavsiyelere uyulması gerektiğini belirttiler.

Uzmanlar, kişisel temizliğin hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekerken, Siirt'te vatandaşlara virüse karşı ne gibi tedbir aldıklarını sorduk.

"Düzenli bir şekilde el yıkamaya özen gösteriyoruz"

Corona virüsüne karşı elinden gelen önlemi almaya çalıştığını belirten Nevzat Atlat, öncelikle şifanın Allah'tan geldiğinin bilinmesi gerektiğine dikkat çekti.

Atlat, "Corona virüsüne karşı öncelikle evde bulunması gereken temizlik ve hijyen malzemelerini temin ettik. Daha sonra düzenli bir şekilde el yıkamaya özen gösteriyoruz. Bu tedbirleri aldıktan sonra gerisi Allah'a kalmış bir şeydir. Endişe duyuyoruz ama sadece ben tek değil herkes endişe duyuyor. Tek dileğim Allah'ın herkese acil şifalar vermesidir." diye konuştu

"Elimizden gelen önlemi alarak temizliğe dikkat etmeliyiz"

Bu hastalık karşısında yapılması gereken tek şeyin temizliğe dikkat etmek olduğunu belirten Reşat Yıldız, "Hak ediyoruz ki Allah bu musibeti başımıza musallat etti. Bu hastalığın şifası Allah'a kalmış bir şeydir, başka çaremiz yok. Elimizden gelen önlemi alarak temizliğe çok dikkat etmeliyiz. İhtiyaç halinde doktora başvurmalıyız, o da olmadı evimizde otururuz. Allah ne emretmişse o olacak. Vatandaşlar sadece kendine dikkat etsin." ifadelerini kullandı.

"Temizlik kurallarına uyduğunuzda Corona virüsü diye bir şey yok"

Corona virüsünün insanları psikolojik olarak çökerten bir hastalık olduğunu ifade eden Fırat Şen, "İnsanlar sadece Corona virüsünü akıllarına takmış, bu da çok yanlıştır. Korunmak tamamen insanların elindedir. Hijyenik bir yaşam sürseler, toplu yerlerden kaçınsalar, kahvehanelerden kaçınsalar tehlikeli bir durum yok. Ben herhangi bir tedirginlik duymuyorum, neden? Temizlik kurallarına uyduğunuzda Corona virüsü diye bir şey yok, psikolojik olarak biz üretiyoruz." şeklinde konuştu.

"Virüse karşı en iyi önlem günde 5 vakit abdest almaktır"

Corona virüsüne karşı en güzel önlemin abdest alıp namaz kılmak olduğunu belirten Murat Apaydın, "Endişe duyuyoruz, duymasak olmaz tabi, ama temizliğinize dikkat ederseniz bir şey olmaz diye düşünüyorum. Ben önlem olarak bir insanın günde 5 vakit abdest almasının yeterli olacağına inanıyorum. Bende herhangi bir tedirginlik yok, normal yaşantıma devam ediyorum." dedi.

"Siirt'te pek bir önlem alındığını görmüyoruz"

Salgından korunmak için kolonya ve dezenfektan aldığını ve birkaç adet de maske tedarik ettiğini belirten Bünyamin Kandil, "Biraz tedirginlik duyuyorum. Okulların tatil edilmesi olumlu bir gelişme. Sadece Cuma namazlarında biraz sıkıntı olabilir. Onun dışında bir sıkıntı görmüyorum, Siirt'te pek bir önlem alındığını görmüyoruz, evde önlem olarak ilaçlama yaptık. Gündemi de çok yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Şu anda en tehlikeli şey, bilgi kirliğinin Corona virüsünden daha hızlı yayılmasıdır"

Corona virüsünün bir temizlik sorunundan kaynaklandığını ifade eden Hakkı Kayhan, eğer dinimizin emrettiği şekilde bir temizlik anlayışına sahip olursak bir sıkıntının yaşanmayacağını ifade etti.

Sosyal medya ve farklı mecralarda bilen ile bilmeyen herkesin bir şeyler söylediğini ve insanların bu nedenle tedirgin olduğuna vurgu yapan Kayhan, "Benim şu anda bir tedirginliğim yok. Bu hastalık yaklaşık 3 aydır otaya çıktığı için, hastalığın az çok ne olduğunu biliyoruz. Ona göre de önlemlerimizi alıyoruz. Devletin bu konuda vatandaşlarına bilgi verdiğini, şeffaf davrandığını ve gereken önlemi de aldığını görüyoruz. Bugün Cuma namazında da imam, hutbesinde aşağı yukarı bildiğimiz yani temizliğe dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. Dinimizde zaten temizlik anlayışı var. Bu nedenle çok fazla bir sıkıntı yaşamıyoruz. Ben kendi çevreme, özellikle ailemden başlayarak bunu anlatmaya çalışıyorum. Bu bilinçte olduğumuz sürece bir sıkıntı olmaz. Şu anda en tehlikeli şey, bilgi kirliğinin Corona virüsünden daha hızlı yayılmasıdır. Sağlık Bakanı her seferinde yaptığı açıklamalarla yalan yanlış haberleri belgeleri ile ispatladığı için bu noktada içimiz biraz daha rahat." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir