• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Malatya'da depremden etkilenen engellilere akülü sandalye dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği ile Beydağı Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu "Onun Hikâyesi Projesi" kapsamında 24 Ocak'ta yaşanan depremden etkilenen engelli vatandaşlarımıza bir nebze mutluluk olmak amacıyla 15 adet akülü sandalye dağıtım töreni düzenlendi.

Törende söz alan Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Perihan Kılıç, deprem nedeniyle zarar gören engellilere umut olmak, onları mutlu edebilmek amacıyla onlara akülü sandalye hediye ederek sevinçlerini paylaşmak istediklerini belirtti.

"Çok önemli bir hayır işinde bir araya geldik"

Çok önemli ve kendilerini sevindiren bir hayır işine vesile olmak üzere toplandıklarını belirten Vali Baruş ise "Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği faaliyetleri kapsamında 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde, Malatyalı kardeşlerinin acısını duydular, yüreklerinde hissettiler. Bu depremi yaşayan engelsiz kardeşlerimiz de bu olumsuz havadan kurtulmak için çaba sarf ediyorlar. Aslında onlar hayatımızın ayrılmaz birer parçası, aile ferdimiz, kardeşimiz, ablamız, abimiz, evladımız… bu toplumun mutlu olarak yaşaması için aslında bizlere güç veren insanlar. Biz onların yüzünde gülümsemeyi gördüğümüz zaman, kendimizi mutlu hissediyoruz. Onların mutsuz olduğunu gördüğümüzde bizim de yüzümüz asılıyor. Bugün Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin kardeşlerimize getirmiş olduğu akülü sandalyeleri dağıtmak için buradayız. Hakikaten dernek üyelerimizin bu vicdan borcunu hissetmeleri bizleri çok duygulandırdı. Kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Baruş, organizasyona katkı sağlayan Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği ile Beydağı Gençlik ve Spor Kulübü Derneğine plaket takdim ederek kendilerine teşekkür etti.

Hediye törenine; Vali Aydın Baruş'un yanı sıra Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Perihan Kılıç ve dernek üyeleri, Beydağı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, bazı kurum amir ve yetkilileri ile engelli aileleri katıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir