• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
Malatya'da hayvan hırsızlarına operasyon düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Malatya valiliğinden yapılan açıklamada, Malatya İli Akçadağ İlçesi Bahri Mahallesi'nde 08 Mart 2020 tarihinde büyükbaş hayvan hırsızlığı olayı meydana geldiği, Malatya İl Jandarma Komutanlığınca meydana gelen hırsızlık olayını aydınlatmak amacıyla 16 kameraya ait toplam 258 saatlik kamera görüntüsü incelendiği ifade edildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde olaya karışan aracın plakası tespit edildiği ve plaka sorgulaması neticesinde olay şüphelileri G.A., B.C ve Ö.F.C. isimli şahıslara ulaşıldığı, olayı gerçekleştiren şahısların kullandıkları araçlar, çaldıkları hayvanları kırsal alanda sakladıkları ahır ve kullandıkları ikamet adresleri tespit edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

Malatya İl Jandarma Komutanlığınca, Adli Makamlardan alınan arama kararı ile G.A., B.C ve Ö.F.C.'ye ait 3 adres ve tespit edilen ahırlarda yapılan arama neticesinde 24 adet büyükbaş hayvanın (16 küpesiz 8 küpeli) ve bir atın ahırda olduğu tespit edilerek hayvanlara el konulmuştur. Yapılan çalışmalar sonucu şu ana kadar 5 ayrı faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılmış, bu olaylarda çalınan hayvanların sahiplerine teslim edilerek mağduriyetleri giderilmiştir. Ayrıca Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, organize bölgesinde çalınan bir at sahibine teslim edilmiştir.

Son olarak, olaylara karışan 3 şüpheli gözaltına alınarak tahkikata başlatıldığı, şüphelilerin Malatya ilinde işlemiş olabilecekleri diğer hırsızlık olaylarına yönelik araştırmalar ve delillendirme çalışmalarına devam edildiği açıklandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir