• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Camilerde "Corona virüsü" etkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van'ın en büyük camilerinden olan ve cuma günleri dolup taşan Yukarı Nurşin Camiinde bugün kılınan Cuma namazında bazı safların boş kaldığı görüldü.

Tedbir amacıyla bazı Müslümanların cami girişinde namaz kıldığı ve bazılarının da maske taktığı görüldü.

Cuma hutbesi öncesi Corona virüsüyle ilgili bilgiler verilip bu virüsün manevi yönüne değinildi. Önceki kavimlerden ve helak olma nedenlerinden bahsedilen vaazda, bu tür musibetlerin insanların ders alması için Allah tarafından gönderildiğini ve bu musibetler vasıtasıyla Allah'ın hatırlanması ve bol bol zikredilmesi üzerinde duruldu.

Vaazda ayrıca yetkililerin tavsiye ve önerilerine de mutlaka uyulması gerektiği hatırlatıldı. Yetkililerin "Evlerinizde kalın" tavsiyelerine uyulduğunda da evlerde oturup sabahtan akşama kadar televizyon izleyip telefonlara bakılmaması gerektiği hatırlatıldı. Evlerde otururken mutlaka namaz kılınması ve aile fertleriyle Kur'an okunması gerektiği tavsiyesinde bulunuldu.

Bölgemizde kalabalık olarak gidilen taziyelerin de ertelenmesi gerektiği ve umreden gelen kişilerle musafaha yapılmaması gerektiği ve camilerde bulunan tesbihlerle değil parmaklarla veya şahsi tesbihlerle zikir yapılması gerektiği söylendi.

Bu tür musibetler karşısında özellikle gençlerin gece namazlarına kalkıp dua etmeleri ve Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in bize öğrettiği şekilde dua etmemiz gerektiğine dikkat çekildi.

Cuma hutbesinde de benzer konulara değinilerek, ellerin ve kişisel temizliğin önemi üzerinde duruldu. Elimizden gelen tedbirleri aldıktan sonra, takdirin Allah'a ait olduğu belirtildi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir