• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde yayılarak dünyayı da etkisi altına alan Corona virüsün Türkiye'de görülmesinin ardından alınan tedbirler sıkılaştırıldı.

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bakanlar ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirilen Corona virüsü toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 16 Mart'tan itibaren ilk, orta ve lise düzeyinde okulların bir hafta süre ile üniversitelerin ise 3 hafta boyunca tatil edileceğini açıklamıştı.

Bu kararının ardından 3 haftalık tatili memleketlerinde ailelerinin yanında geçirmek isteyen üniversite öğrencileri, Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne akın etti. Dün akşamdan itibaren öğrencilerin memleketlerine gitmek için yoğunluk oluşturduğu otogardaki otobüs firmaları ise öğrencilerden gelen talebe yetişebilmek için ek seferler başlattı.

Tatili memleketinde geçirmek isteyen öğrenciler, sabah saatlerinden itibaren otogarda aşırı yoğunluk oluşturdu. Otobüs firmaları, yoğun talep olan şehirlere ek seferler koyarken, bazı hatlara da konan ek seferlerdeki biletlerin de tükendiği ifade edildi.

Otogardaki bu bayram yoğunluğunun dün akşamdan itibaren başladığını belirten firma yetkilileri, bu yüzden de ek seferler düzenlediklerini ve ek seferlerin tatil boyunca yoğun devam edeceğini belirtti.

"Otogarda yoğunluk dün akşam başladı"

Tatil kararının ardından otogarda yoğunluğu başladığını, otobüs firmaları olarak tedbirlerle birlikte ek seferler başlattıklarını belirten otobüs firması yetkililerinden Mehmet Tekin, "Otogarda yoğunluk dün akşam başladı. Haberlerde okulların tatil olduğunu duyar duymaz tüm şubelerimize bildirdik. Gerekli önlemler alındı ve yolcularımızı mağdur etmeyecek şekilde araçlarımızı da Corona virüse dair ilaçladık. İnşallah hiçbir yolcumuzu mağdur etmeden memleketlerine götüreceğiz. Şu anda da tüm şubelerimiz gerekli önlemleri aldı, yolculara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bilet fiyatlarında değişiklik yok, yardımcı oluyoruz." dedi.

"Yoğunluktan dolayı ek sefer açan firmalarımız var"

Üniversite öğrencilerinin tatil için memleketlerine gittiklerinden dolayı otogarda yoğunluk olduğunu belirten Gökhan Deveci, "Malumunuz dünya genelinde görünen Corona virüsü, maalesef ülkemizde de görüldü. Bu salgının yayılma ihtimaline karşı okulların tatil kararı alındı. Okullar üç hafta tatil olacak. Bu tatilden dolayı öğrenciler de memleketlerine dönüyorlar. Ciddi bir yoğunluk var. Şu an araçlarımız dolu ve yer yok. Öğrencilere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ve bilet fiyatlarında herhangi bir yükselme yok. Yolcular genellikle internetten bilet aldıkları için iyi ve uygun gördükleri bileti alıyorlar. Yoğunluktan dolayı ek sefer açan firmalarımız var. Yolcuları mağdur etmemek için her türlü gayreti gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Tatil yoğunluğa neden oldu"

Tatil dolayısıyla Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yoğunluğun başladığını belirten acente yetkilisi Hasan Taştekin ise, yaşanan yoğunluk nedeniyle İstanbul ve Ankara gibi bazı güzergâhlara ek seferler düzenlediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

Dün akşamdan beri otogarda büyük bir yoğunluk var. Genelde öğrencilerin hepsi evlerine gidiyorlar. Malum Corona virüsü bizim ülkeye de bulaştı. Bundan dolayı okullar üç hafta tatil edildi ve bunu fırsat bilen bütün öğrenciler üç hafta boyunca evlerine tatil yapmaya gidiyorlar. Bu durum da bir yoğunluğa neden oldu.

"Tatili fırsat bilip memleketimize gidiyoruz"

16 Mart'tan itibaren tüm üniversitelerin 3 hafta tatil edileceğinin duyurulmasının ardından Gaziantep Üniversitesi'nde okuyan Mehmet Yılmaz, "Okullar ve üniversiteler virüs nedeniyle 3 hafta tatil edildi. Bizde bu tatili fırsat bilip memleketimize gidiyoruz. Okulların tatil edilmesini bir yandan iyi, bir yandan da kötü buluyorum. Çünkü bu sene benim son yılım, bundan dolayı tatil iyi olmadı. Ama arkadaşlarım için iyi bir fırsat oldu." dedi.

"Tatil vesilesiyle memleketlerimize gideceğiz"

3 haftalık tatili memleketinde geçirmek istediğini ifade eden Mustafa Karaaslan da "Okulların tatil olması bir yandan iyi, bir yandan da kötü oldu. Corona virüsünden dolayı ister istemez ülkemiz şu anda tehlike altındadır. Her ne kadar vakıa sayısı az gözükse de bir tehlike var. Bundan dolayı okullar tatil edildi. İlkokullardan üniversitelere kadar 3 haftalık bir tatil dönemi başladı. Tatilin olumlu ve olumsuz yönleri de oluyor. Derslerimizde gecikme olacak, yaz tatiline geç gireceğiz. Bu durum ister istemez bizi olumsuz etkiliyor ama iyi yönleri de var. Bu tatil vesilesiyle memleketlerimize gideceğiz." diye konuştu.

"Tatil bizim için iyi bir fırsat oldu"

Tatil kararını olumlu bulduğunu belirten Üveys Bey, "Ülkemizi tehdit eden bir virüs altındayız ve bu yüzden Cumhurbaşkanının talimatıyla tatil verildi. Bu da bizim için iyi bir fırsat oldu. Ailemizin yanına gidiyoruz. Bu kararın bizim için daha sağlıklı ve okullarımızın daha temiz olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Corona virüsünden dolayı okullar ve üniversiteler tatil edildiği için memleketi Bursa'ya döneceğini belirten Vedat Çakmak ise, ailesini çok özlediğini ve tatil vesilesiyle memleketine gideceği için mutlu olduğunu belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız