• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
FIRSATÇILAR YENİ TANZİM ÇADIRLARINI DÜŞÜNDÜRÜYOR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF CAN – HABER YORUM

Daha önce hazırlığı yapıldığı anlaşılan bazı ürünler ise aniden tüketildiği için bulunmaz oldu. “Maske” gibi.

Vatandaştaki bu ani talebin her ne kadar gerçeklerle bir ilgisi olmasa da “Toplumda bulaşıcı bir hastalıktan daha çabuk yayılan 3 şey var bunlar: Cesaret, Korku ve Panik’tir” realitesiyle hareket edildiğinde halkı(n paniği yersiz olsa da) anlamak mümkün oluyor.

Hatırlanacağı gibi geçen yıl bir kısım fırsatçı ya da ‘Büyük Oyuncu’ diyebileceğimiz stokçu “Patates ve Kuru Soğan” stoku yaptıkları için piyasada aniden bu ikisinin fiyatları katlanmış ve vatandaşı zorlar hale gelmişti.

Bunun bir operasyon olduğunu söylemek durumunda kalan siyasetçiler önlem olarak “TANZİM SATIŞ NOKTALARI” oluşturarak belli gıda kalemlerini vatandaşa uygun fiyatlarda ulaştırarak piyasa dengesine “Açık El” olarak müdahale etmiş ve bu konuda başarılı da olmuştu.

Bugün benzer bir vakanın Korona virüsünden dolayı “Temizlik ürünlerinde ve makarna gibi bazı kuru gıdalarda” yaşanan yersiz panik kimi fırsatçılarda iştah kabartmış olacak ki stoka ve fiyat artışına gittiler.

Haliyle bu durum vatandaşın parasal olarak aleyhine olduğu gibi, karaborsaya düşmek üzere olan bu ürünlerin temini daha bir çileli hale gelecektir.

Bu noktada insanın aklına “Tanzim Satış Noktaları” geliyor. Acaba bu noktalar tekrar kurulmasın mı? Diye düşünmeden edemiyor insan.

Tabii bu defa acil ihtiyaç listesine; Dezenfektanlar, temizlik malzemeleri, kolonya, ıslak mendil, peçete… ve makarna gibi bazı kuru gıdalar eklemek suretiyle...

Bu haberler de ilginizi çekebilir