• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Corona virüs nedeniyle okullar tatil edilince otobüs firmaları ek seferler başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Memleketlerine gitmek isteyen birçok öğrenci otogarlarda bilet bulamadı. Öğrencilerin mağdur olmaması için Ağrılı firmalar ek seferler başlattı.

Memleketi Mardin'e gitmek için otogara gelen İdris Öztemel, Corona virüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesi kendileri için sürpriz olduğunu söyledi.

“Tatil kararı alındığı gibi otogara geldim”

Öztemel, “Tatil bizim için erken oldu. Virüsün yayılmasını önlemek için yerinde bir karar alındı. Bu tedbirlerin risk ihtimalini azaltacağını tahmin ediyorum. Tatil kararı alındığı gibi hemen otogara geldim. Yoğun talep olunca, çok geç saatlerde bilet bulabildim.” dedi.

Memleketi Diyarbakır’a gitmek için otogara gelen Muhammed Bilgin ise biletlerin tükendiğini ancak ek sefer yapan firmaların bilet ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bilet bulmak kesinlikle kolay olmadı. Çünkü dün akşam burada baya izdiham yaşandı ki bulduğum bilet de firmanın ek seferinden. Normalde seferler tükendi, firma ek sefer çıkardı, bu bileti zor buldum. Şu an havayolu şirketlerinde de çok büyük bir yoğunluk var. Bilet bulmak baya zor. Daha geç gitmeyi düşünüyorduk memlekete. Bir anda açıklanınca planımız değişti.”

Otobüs firması yetkililerinden Halis Çiçek, devletin belirlediği üst limitten bilet satışlarının gerçekleştiğini söyledi.

"Bilet fiyatları yükseldi, ek seferlere başladık"

Talebin karşılanması için ek seferler yapmaya başladıklarını dile getiren Çiçek, "Normalde bilet fiyatları yükseldi. Yerler çok kısıtlı hatta gelen yolcular çok zor bilet bulabilmekteler. Tüm firmalar ek seferlere başlamalı ki kimse mağdur olmasın, herkes zamanında memleketine varsın. Öğrenciler mağdur olmasın diye ek seferlerimize başladık ve ilerleyen zamanlarda seferlerimiz olacak.” diye konuştu.

Firma yetkililerinden Abdulakdir Aydemir ise dün akşam saatlerinden itibaren başlayan yoğunluğun sabah saatlerinde de devam ettiğini belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir