• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
TÜBİTAK Başkanı Mandal: “Bu yıl en fazla proje başvurusu Van bölgesine bağlı illerden”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van’da düzenlenen TÜBİTAK ödül töreninin ardından Bitlis’e gelen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Bitlis Eren Üniversitesi Merkezi konferans Salonu’nda düzenlenen programa katıldı.

Programın açılış konuşmasında öğrencilere seslenen Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, “Muhakkak hedefiniz varsa vazgeçmeyin. Sizler kariyerinizin başındasınız. Yapacağınız çok şey var. Bu günleri değerlendirirseniz, ümit ediyor ve inanıyorum ki çok güzel dersler çıkaracaksınız. Katılmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye’de 12 bölgede eş zamanlı ödül törenleri düzenlediklerini belirten TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, en fazla projeyi bu bölgeden aldıklarını belirtti.

Mandal, “12 bölgeden 15 bine yakın proje aldık. Bunun yüzde 15'i olan yani 2 bin 300’ü  bu bölgeden gelmiş. Ortaokul öğrencilerimizde ise bu rakam daha yüksek. Ortaokul bazında Türkiye’deki projelerin yüzde 25’i bu bölgeden geliyor. Proje denilince bazen coğrafi olarak akla battı illeri geliyor. oysa bu öyle değildir.  En fazla projenin yapıldığı bölgede olmaktan mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.

Öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından program, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım’ın, öğrencilerin yaptığı seramik vazoyu TÜBİTAK Başkanı Mandal’a hediye etmesiyle sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir