• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Erzurum ve Van ilinden iki aile daha evlat nöbetine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem başlatan ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor.

192'nci gününe giren evlat nöbetine Erzurum ve Van'dan gelen katılımlarla birlikte aile sayısı 112'ye yükseldi.

Erzurum'dan evlat nöbetine katılan Mukkades Tunar, 7 yıl önce 30 yaşındayken kaçırılan eşi Mehmet Salih Tunar için evlat nöbetine katıldığını söyledi.

Tunar, "Eşim sabah evden çıktı bir daha haber alamadık. Onu telefonla aradık ama telefonu kapalıydı. Bir gün sonra Erzurum üniversitesinin yakınlarında telefonu, arabasında kapalı bir şekilde bulundu. Her yere kayıp ilanı verdik. Yine de hiçbir iz bulunmadı." dedi.

"Bundan sonraki hayatımızı beraber yaşamak istiyoruz"

Eşinin dağda olduğunu arkadaşlarından öğrendiğini belirten Tunar, eşinin dönmesi isteyerek şöyle konuştu: 

Dağda olduğunu videolardan gördük. Arkadaşlarını aramış, mesaj atmıştı. Eşimin dönmesini istiyorum. Biri 11, diğeri 12 yaşında olmak üzere 2 çocuğum var. Eşim gittiğinde 4-5 yaşlarındaydılar. Bugüne kadar büyüttüm, babasızlığı hissettirmemeye çalıştım. Ama ne kadar da emek sarf edilse çocuk babasızlığı hisseder. Çok acılar çektik. Bu acıları silebilir, hiç yaşanmamış kabul edebilirim; yeter ki gelsin. Çocuklar babalarını hatırlamıyor ve tanımak istiyorlar. Bundan sonraki hayatımızı beraber yaşamak istiyoruz. Halen elbiseleri yıkanmamış haliyle katlanmış şekilde dolapta duruyor. 7 yıldır bu şekilde muhafaza ediyorum. Çünkü döneceğini biliyorum.

5 yıl önce kaçırılan 15 yaşındaki oğlu Baran için Van'dan gelen anne Solmaz Örünç ise HDP'lilerden oğlunu istedi.

Örünç, "Oğlum sabah okula giderken gelmedi. Okula gittim, arkadaşlarına sordum. Arkadaşları da okula gelmediğini söyledi.  Ben de her yeri aradım ama hiçbir şekilde ulaşamadım. Ben, HDP'den oğlumun ölüsünü veya dirisini istiyorum. " ifadelerini kullandı. (İLKHA)


Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir