• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Corona virüsüyle ilgili bu uyarılara dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çin'in Wuhan şehrinden başlayıp birçok ülkeye yayılan ve şimdiye kadar binlerce insanın ölümüne neden Corona virüsü, son olarak Türkiye'de de bir hastada görüldü.

Sağlık Bakanlığının, Corona virüsü ile ilgili çok ciddi tedbirler aldığını ve dünyada örnek olabilecek çalışmaları yürüttüğüne dikkat çeken, Sağlık-Sen Malaya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, hijyen uyarılarına ve beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

 

"Özellikle hijyen konusunda uyarıları dikkate almamız lazım"

Bingöl, "Yaklaşık 3 aydır özellikle Çin'de başlayıp, daha sonra da dünya ülkelerine yayılan Corona virüsünden birçok insan yaşamını yitirdi. Bir gün önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir basın açıklaması yaptı ve Türkiye'de Corona virüs olduğunun tespit edildiğini söyledi. Virüsün, Avrupa ülkesinde seyahat eden bir Türkiye vatandaşında görüldüğü ifade etti. Bu süreç içerisinde yaklaşık 3 aydır Sağlık Bakanlığı ciddi bir şekilde Corona virüsüyle ilgili çalışmaları had safhada ve bu çalışmalar profesyonelce yapılıyor. Türkiye ve Bakanlık olarak Corona virüsüyle ilgili hazırlık ve tedbirler alınmış vaziyette." değerlendirmesinde bulundu.

Malatya'da şu ana kadar tespit edilebilmiş herhangi bir vakanın olmadığını dile getiren Bingöl, "İlimizde bütün tedbirler alındı. Biz de sağlık personelleri, İl Müdürlüğü olarak Malatya'da birtakım tedbirler aldık. Sağlık Bakanlığının, hükümetin aldığı tedbirler gerçekten çok önemli. Dünyaya örnek olabilecek bir çalışma yürütüyorlar. Çünkü 26 ülke Türkiye'de alınan Corona virüsüyle ilgili tedbirleri yakından takip ediyorlar ve Türkiye'den bu ülkeler destek alıyorlar. Hem sağlık çalışanları hem de vatandaşlar olarak Sağlık Bakanlığının yayınladığı kurallara azami derecede uymamız gerekiyor. Özellikle hijyen konusunda uyarıları dikkate almamız lazım. El ve yüz yıkama, temizlik konusunda tüm vatandaşlar olarak bunlara uymalıyız. Çünkü temizlik inancımızın ve imanımızın da bir gereğidir." diye konuştu.

"Özellikle vücut direnci düşük olan, üst solunum enfeksiyonu geçiren hastaların maske takması çok önemli!"

Bu süreç içerisinde Corona virüsünden korunmak için özellikle gribal enfeksiyonu olan hastaların maske takmaları tavsiyesinde bulunan Bingöl, "Sağlıklı bir insanın maske takması önemli ama bunun faydasını görecek olan ise gribal enfeksiyonu olan hastalardır. Özellikle vücut direnci düşük olan, üst solunum enfeksiyonu geçiren hastaların maske takması çok önemli. Beslenmemize çok dikkat etmeliyiz. Özellikle kalabalık ortamlardan biraz uzak durmamız gerekiyor. İlimizde çok şükür böyle bir vaka yok. Sağlık Bakanlığı yaklaşık 3 aydır sahaya ciddi bir şekilde hâkim. Özellikle havaalanı giriş ve çıkışlarında ciddi bir takip yapılıyor. İlimizde uluslararası bir hava transferi gerçekleşmediği için bu bizim için bir avantaj." dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir