• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Diyarbakır'da Kur'an kursu öğrencilerden İdlib'e destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Silvan İlçe Müftülüğüne bağlı Çardak Mahallesi Kur'an Kursu'nda eğitim gören öğrenciler, harçlıklarından biriktirdiği paraları, aldıkları giysi ve gıdaları ilçe müftülüğüne teslim etti.

Çocukların anlamlı bağışından dolayı duygulanan görevliler, çocuklara anlamlı desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

"Bizler neden bu toplumun küçük Ensarları olmayalım."

Öğrencilerden Hidayet Ateş, Suriyeli mağdurların durumunu televizyonda gördüğünde çok üzüldüğünü söyledi.

Suriyeli kardeşlerimize yardım ettiğim için çok mutlu olduğunu belirten Ateş, "Asrı saadet döneminde işkence görenler göç etmek zorunda kalmış, Ensar halkı onlara çok iyi davranmış, malını, mülkünü ve kıyafetini hicret edenlere yardımda bulunmuşlardı. Onlar o toplumun Ensarları ise bizler neden bu toplumun küçük Ensarları olmayalım." diye konuştu.

"Suriyeli bir bebeğin donarak ölüme terk edildiğinden etkilendim"

Kuran kursunda para, gıda ve giysi topladıklarını dile getiren Meryem Binen, televizyonda Suriyeli bir bebeği donarak ölüme terk edildiğini gördüğünde çok etkilendiğini aktardı.

"Üzülme Suriyeli kardeşim! Allah daima yanımızda ve bizimle beraberdir"

Öğrencilerden İrmanur Binen ise "Peygamberimiz dediği gibi Müslüman Müslümanın kardeşidir, düşündüm kardeşim orada soğuktan yatarken ben, sıcacık yerlerde yatıyorum, onun ayağına diken batsa bile giyecek ayakkabısı yokken benim her türlü her çeşit ayakkabım var, düşündüm neden ayakkabılarımdan bir tanesi onlara vermeyeyim ve kardeşim unutmasın ki Allah her zaman mazlumların yanındadır. Üzülme Suriyeli kardeşim! Allah daima yanımızda ve bizimle beraberdir. Burada Kuran kursunda para, erzak ve battaniye toplayıp gönderdik." dedi.

"Onlar soğuktan donarken ve açlıktan ölürken biz, burada daha rahat yaşıyorsak bu doğru değildir"

Empati kurulursa Suriyelilerin ne durumda olduğunu iyi anlayacaklarını ifade eden Gülsüm Beldek de şunları kaydetti:

"Onlar orada soğuktan donarken açlıktan ölürken biz, burada daha rahat yaşıyorsak bu doğru değildir. İki montumuz, iki atkımız, iki beremiz ikişer hırkamız varsa birisini vermeliyiz. Düşünün! Sizler onların yerinde olsaydınız bir parça ekmek, sıcacık bir çorba veya ısıtacak bir yorgan size verselerdi ne kadar mutlu olurdunuz. Bunu düşünerek empati kurarak lütfen Suriyeli kardeşlerimize yardım edelim." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir